Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητριών και φοιτητών που βρίσκονταν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην προσπάθεια τους να σπάσουν το lock out που αποφάσισε η σύγκλητος μέχρι τις 17/11. Η αποφασιστική και μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών όχι μόνο έσπασε το αντιδραστικό lock out, αλλά έπληξε καίρια την κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία.

  • Καταγγέλλουμε την σύλληψη ενός φοιτητή ιατρικής, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
  • Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η απαγωγή φοιτητή του πολυτεχνείου, από την ασφάλεια. Αστυνομικοί έστησαν καρτέρι κάτω από το σπίτι του και, όταν αυτός επέστρεψε, τον συνέλαβαν γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, ενώ στην συνέχεια του φόρτωσαν βαρύτατες ανυπόστατες κατηγορίες!
  • Καταδικάζουμε τον τραυματισμό στο πρόσωπο ενός μέλους του ΣΜΤ, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11/11, έξω από την ΓΑΔΑ, για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες.

Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι πέντε ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση  του Πολυτεχνείου. Η  όλη  επιχείρηση εντάσσεται  στο  συνολικό σχέδιο  της κυβέρνησης και του συστήματος να τρομοκρατήσουν λαό και νεολαία. Γιατί στη νεολαία και στους εργαζόμενους επιφυλάσσουν το μέλλον της πάμφθηνης εργασίας, της μισής δουλειάς και μισής ζωής, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η μαχητική κινητοποίηση της νεολαίας και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική και αντιλαϊκή κλιμάκωση της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ’73, καμία σύλληψη, καμία καταστολή και καμία δικαστική απόφαση δε μας τρομοκρατεί.

  • Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης των δύο φοιτητών που δικάζονται στις 22/11 και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία
  • Όλες/όλοι στις τριήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
  • Όλες/όλοι στην πορεία στις 17 Νοέμβρη, στις 3:00 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος