Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτώβρη μαζική παρέμβαση του σωματείου στα γραφεία της εταιρείας NETSCOPE SOLUTIONS στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχε και η Εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας, μοιράστηκε η καταγγελία για την άκυρη απόλυση της συναδέλφου (εδώ), ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι ενώ ζητήθηκε συνάντηση με την εργοδοσία της εταιρείας. Ο υπεύθυνος της εταιρείας επέλεξε για ακόμη μία φορά να κρύβεται, αποφεύγοντας τη συνάντηση, τακτική την οποία ακολουθεί με συνέπεια από τις πρώτες προσπάθειες του σωματείου για συζήτηση.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την κοροϊδία απέναντι στη συνάδελφο, την επίθεση στη μητρότητα και την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση της συναδέλφου. Η στήριξη μας σε κάθε συνάδελφο που διεκδικεί τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας του, που αμφισβητεί την εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του είναι δεδομένη. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στη συνάδελφο στηρίζοντας των αγώνα και τις μάχες του σωματείου. Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης στην εργαζόμενη. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι κοινός αγώνας όλων των σωματείων, όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας.

Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπή ζωή, μείωση των ωρών εργασίας, κανονικές προσλήψεις – κατάργηση του άθλιου καθεστώτος του Δελτίου παροχής υπηρεσιών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου!

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία και απαντάμε στην αυθαιρεσία.