Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης την περσινή χρονιά πήρε αγωνιστική απόφαση με σκοπό να αντιμετωπι-στούν ζητήματα καθηγητικής αυθαιρεσίας και φασιστικής ρητορείας στα μαθήματα. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παύλος, με τεράστια ποσοστά αποτυχίας σε εξετάσεις, προσβλητική-ρατσιστική συμπεριφο-ρά σε φοιτητές με συνεχείς στοχοποιήσεις και χαρακτηρισμούς αναπτύσσει ακροδεξιά και φασίζουσα ρητορεία και φασιστικά κείμενα που λένε επί λέξει «Μιμηθείτε τον Κασιδιάρη… τον Ιωάννη Μεταξά», δη-λώνει ανοιχτά υπέρ φασιστικών πρακτικών και με κηρύγματα στα αμφιθέατρα παρουσιάζει πρόσφυγες και μετανάστες ως πηγή προβλημάτων για τα δεινά της χώρας.

Από την αρχή των συνελεύσεων των φοιτητών του τμήματος ΗΜΜΥ με θέμα τα παραπάνω, ο Γ. Παύλος ξεκίνησε να στοχοποιεί φοιτητές που αντιπαρατίθεντο στις πρακτικές και τη ρητορεία του και να τους απειλεί με μηνύσεις.

Τις απειλές αυτές τελικά τις υλοποίησε αρχικά ένας ομοϊδεάτης του φοιτητής με μήνυση σε 3 αγωνιστές φοιτητές και στη συνέχεια ο ίδιος με την πρόσφατη καταγγελία του στην εισαγγελία. Στοχοποιεί 6 ακόμα φοιτητές (στο σύνολο 9) ως υπαίτιους για το κλίμα «βίας και τρομοκρατίας» στο ΔΠΘ, περιγράφοντάς τους ως «φοιτητικό «ISIS». Δε δίστασε ακόμα να δώσει τα υποτιθέμενα «στοιχεία» για την υπόθεση στη Χρυσή Αυγή, η οποία με ερώτησή της στη βουλή ζητά παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και του Υ-πουργείου Δικαιοσύνης για την πολιτική και συνδικαλιστική δράση φοιτητών στην Ξάνθη, ενώ η Χ. Τσά-μπαζη, δικηγόρος του Ρουπακιά, υπογράφει κείμενα υποστήριξης στον καθηγητή.

Καταγγέλλουμε τις μηνύσεις και τις δικαστικές διώξεις με ανυπόστατες κατηγορίες 9 φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης.

Οι φασίστες δεν έχουν θέση στους χώρους δουλειάς και στα πανεπιστήμια. Τάσσονται εξ ορισμού ενά-ντια στα συμφέροντα και στις διεκδικήσεις των φοιτητών και του λαϊκού κινήματος. Στεκόμαστε αλλη-λέγγυοι στους 9 διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής στην Ξάνθη. Δεν διαπραγματευόμαστε το δι-καίωμα στους συλλογικούς αγώνες, ξέρουμε πως το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι η συ-νήθης τακτική του συστήματος για να ποινικοποιήσει τους αγώνες, να περιστείλει τις δημοκρατικές ε-λευθερίες και να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία. Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παίρνουμε θέ-ση ενάντια στην ποινικοποίηση και την καταδίκη του συνδικαλισμού και της πολιτικής δράσης.

  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
  •  ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ