Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την παράνομη απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία CIVINETCY-EL. Συγκεκριμένα η εργαζόμενη απολύθηκε παράνομα και καταχρηστικά και μάλιστα χωρίς να της καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, επειδή δεν έδωσε συγκατάθεση να μετατραπεί η μισθωτή της σχέση σε μπλοκάκι όπως της ζητήθηκε. Ταυτόχρονα η Εταιρεία αρνείται και την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών καθώς και ασφαλιστικών εισφορών.

Η εταιρεία απέλυσε εκ νέου την εργαζόμενη όταν αντελήφθη ότι την είχε καταστήσει σε υπερημερία. Παράλληλα ο εργοδότης προσέλαβε νέες εργαζόμενες.

Εκτός από την παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας, μετά και την άρνησή της για μετατροπή της σύμβασής της από μισθωτή σε μπλοκάκι, έχουν ακολουθήσει συνεχείς πιέσεις και προς τους υπόλοιπους/ες εργαζόμενους/ες για εφαρμογή δυσμενέστερων σχέσεων εργασίας.

Σε αυτές τις συνθήκες, το ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων. Κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν είναι μόνος ή μόνη. Καταγγέλλουμε στο Σωματείο κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας. Δε συναινούμε σε καμία απόλυση ή χειροτέρευση των όρων εργασίας στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. Οργανωνόμαστε τώρα στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Οι εργαζόμενοι/ες δεν είναι αναλώσιμοι/ες και δεν πρέπει να αναλαμβάνουν το ρίσκο των εταιρειών.

Η κρίση αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία. Δεν θα την πληρώσουν και αυτή οι εργαζόμενοι!

Διεκδικούμε να καταβληθούν στη συναδέλφισσα που απολύθηκε τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις που προβλέπει ο νόμος, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών και των ασφαλιστικών εισφορών. Απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου!