Καταγγελία της επιχείρησης NAIL STATION  στη Νέα Ιωνία για εργοδοτικές αυθαιρεσίες, απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του εργαζόμενου Π.Φ.

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα!  Να αποσυρθεί η αγωγή της εργοδοσίας!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον αγώνα του εργαζομένου ΠΦ, καταγγέλλει την εργοδοσία της εμπορικής επιχείρησης NAIL STATIONστη Νέα Ιωνία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και ενσήμων και καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα τρομοκράτησης του εργαζόμενου.

 Το θράσος της εν λόγω εργοδοσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:

  • αφού πρώτα αρνήθηκε την καταβολή δεδουλευμένων επιδομάτων & δώρων, με βάση την πραγματική αμοιβή του εργαζόμενου,
  • αφού αρχικά αρνήθηκε να του δώσει το υπόλοιπο της άδειας που δικαιούταν,
  • αφού, όταν αναγκάστηκε να του δώσει την άδεια, δύο μέρες μετά, απείλησε τον εργαζόμενο με απόλυση αν δεν επέστρεφε στην εργασία πριν τη λήξη της άδειάς του,
  • αφού του ανακοίνωσε την απόλυσή του την πρώτη μέρα επιστροφής μετά την άδειά του,
  • αφού αποπειράθηκε να χειροδικήσει όταν αρνήθηκε την υπογραφή της απόλυσής του,
  • αφού τον απείλησε τηλεφωνικά απαιτώντας να πάρει πίσω τις καταγγελίες σε επιθεώρηση εργασίας και ΙΚΑ,
  • αφού απείλησε με μήνυση τηλεφωνικά την εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας για σχετικό κείμενο-ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site της και απαίτησε το «κατέβασμά» του,

συνέχισε ένα βήμα παραπάνω, με αγωγή στον εργαζόμενο για δημόσια προσβολή και συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας 120.000 ευρώ η τωρινή ιδιοκτήτρια, 90.000 ευρώ ο σύζυγός της, παλαιότερος ιδιοκτήτης, και 3.500 ευρώ κάθε φορά που θα υπάρχει νέα δημόσια αναφορά/παρέμβαση που θα “δυσφημεί” την επιχείρηση. Επίσης, στην αγωγή αναφέρεται ότι εξετάζεται και η περίπτωση να κινηθεί νομικά εναντίον της λέσχης (για την ακρίβεια εναντίον του ιδιοκτήτη του site).

Η περίπτωση του εργαζόμενου ΠΦ. δεν αποτελεί δυστυχώς την εξαίρεση αλλά τον κανόνα των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο χώρο του εμπορίου, ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων όπως οι μισθοί πείνας των 400€, τα ωράρια λάστιχο και η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα οποία φυσικά μετά επεκτείνονται και στους υπόλοιπους κλάδους.

Ο εργαζόμενος δεν διάλεξε το δρόμο της σιωπής και της υποταγής, σήκωσε το ανάστημά του και αποφάσισε να διεκδικήσει το αυτονόητο: τα ένσημά του, τα δεδουλευμένα του, τις οφειλές δώρων και επιδομάτων. Στεκόμαστε  αλληλέγγυοι στο πλευρό του εργαζόμενου ΠΦ που αγωνίζεται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και καλούμε όλα τα σωματεία να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μέχρι τη νίκη. Η ασυδοσία του κεφαλαίου δεν μπορεί να μένει αναπάντητη! Η επίθεση σε ένα εργαζόμενο είναι επίθεση σε όλους μας και τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί! Η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Κανένας σωτήρας δε θα προασπίσει τα δικαιώματά μας, αν δε το κάνουμε οι ίδιοι!

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

 

Απαιτούμε:

  • την άμεση απόσυρση της αγωγής της εργοδοσίας στον εργαζόμενο
  • την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ενσήμων, δώρων και επιδομάτων καθώς και αποζημίωση
  • όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστολή.
  • Υπεράσπιση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.