Στις 19 Μαρτίου 2015 8 μηχανικοί συνάδελφοι μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του ΣΑΔΑΣ, της ΕΜΔΥΔΑΣ και της ΔΕ του ΤΕΕ κλήθηκαν από τον εισαγγελέα πρωτοδικών κατηγορούμενοι σχετικά με τις κινητοποιήσεις της περιόδου περίοδο 2013-2014. Κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνταν τόσο ενάντια στο ΔΣ του ΕΤΑΑ και του ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εξέφραζαν την αντίθεση του συνόλου του εργαζόμενων και άνεργων μηχανικών στην πολιτική κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης. Οι κινητοποιήσεις αυτές ανέστειλαν για 2.5 χρόνια τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΤΑΑ, οι οποίες τελικώς εφαρμόζονται αναδρομικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .

Σήμερα 2 χρόνια μετά η Εισαγγελία Αθηνών έκρινε ως επαρκή τα «στοιχεία» της Κρατικής Ασφάλειας και τις ψευδείς αναφορές του τέως Προέδρου του ΔΣ του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκη, για δήθεν άσκηση βίας κατά τη διάρκεια των μαχητικών μας κινητοποιήσεων αποφασίζοντας να οδηγήσει την υπόθεση σε Δίκη, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.

Πρόκειται για δίκη παρωδία, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές της, καθώς τουλάχιστον τρεις από τους κατηγορουμένους, έχουν έκτοτε συμβάλλει, ως στελέχη των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφαρμογή των αντεργατικών διατάξεων τις οποίες φέρονται να εμπόδιζαν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο πρόσωπο αυτών που ο κ. Σελιανάκης υπέδειξε ως «υπεύθυνους» για τη διατάραξη της μνημονιακής του γαλήνης, δικάζονται όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις αντιστεκόμενοι στις πολιτικές των μνημονιακών Κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του Κεφαλαίου, όλοι όσοι συνεχίζουν να βιώνουν τη βία των αυξήσεων των εισφορών, της κατασκευής ασφαλιστικού χρέους, της εξώθησης εκτός επαγγέλματος, της υποχρέωσης καταβολής 2800 € ετησίως ακόμα και με μηδενικό εισόδημα.

Η δίωξη αυτή χρονικά συμπίπτει με την σκλήρυνση της Καταστολής και την θεσμοθέτηση επιπλέον αντεργατικών μέτρων την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οδηγούν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στην φτωχοποίηση και την απόγνωση.

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών απαιτούμε την άμεση ανάκληση των διώξεων και την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Καλούμε στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων την Τρίτη 28 Μάρτη 2017, στις 9 πμ, Κτίριο 9, Αίθουσα 2.