Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών που δίνουν τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Το άθλιο προσοντολόγιο Γαβρόγλου οδηγεί ευθέως σε απολύσεις αναπληρωτών, απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και εμπεδώνει τη λογική του διαρκούς ανταγωνισμού μέχρι αλληλοεξοντώσεως για τη συλλογή προσόντων.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής, βίας και τρομοκρατίας των ΜΑΤ που εξαπέλυσε η κυβέρνηση απέναντι στο μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα που οδήγησε σε σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών και στις δύο μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Σε συνέχεια των αυταρχικών μέτρων της απαγόρευσης των κινητοποιήσεων λόγω της επίσκεψης Μέρκελ και της επίθεσης της αστυνομίας στους διαδηλωτές, έχει στηθεί νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη έχουν την πλήρη ευθύνη για την καταστολή σε βάρος όσων αγωνιζόμενων αμφισβητούν έμπρακτα την κυβερνητική πολιτική.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στέκεται δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους που προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία και κινητοποίηση την Πέμπτη 17/01.

Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στην «κανονικότητα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ- κεφαλαίου.

Η νίκη των εκπαιδευτικών θα είναι νίκη για όλο το λαό.
Να αποσυρθεί τώρα το προσοντολόγιο – έκτρωμα.
Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
Μόνιμοι – μαζικοί διορισμοί, όλων των αναπληρωτών.
Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.