Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη κατά των δύο σπουδαστών που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 18/12/2015 στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπέρ των δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων και ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών που σπέρνουν πολέμους και αιματοκυλίζουν λαούς.
Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της πορείας, μια διμοιρία ΜΑΤ επιτέθηκε απροκάλυπτα σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που κατευθύνονταν προς τη συγκέντρωση, βρίζοντας και ξυλοκοπώντας. Δύο εξ αυτών συνελήφθησαν με ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες, αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκαν, με τον ένα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ άλλοι τρεις χτυπήθηκαν επίσης στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Την επόμενη ημέρα και ενώ ο πρώτος από τους δύο συλληφθέντες εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, ο δεύτερος πέρασε από τον εισαγγελέα με ταχύρρυθμες διαδικασίες, χωρίς την παρουσία δικηγόρου και το δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή του κράτηση.
Η αυταρχική θωράκιση του κράτους προχωρά όσο βαθαίνει η αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση σε όλους τους τομείς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης για την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα, για τις επαναπροωθήσεις και για τα κλειστά σύνορα. Η στοχοποίηση όσων στέκονται απέναντι στις πολιτικές που απορρέουν από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ γίνεται ξεκάθαρη.
Όμως, όπως όλοι καλά γνωρίζουνε, ο λαός δε πρόκειται να υποταχθεί μπροστά στην κρατική βία και τρομοκρατία.
Απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά των συναγωνιστών μας