Το Πανελλήνιο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στη Nokia, στη CYTA και στη Wind για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι τρείς εταιρίες έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να συζητήσουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων και μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή ιδιαίτερα αντεργατικών πρακτικών. Εκμεταλλευόμενοι το νομικό πλαίσιο και την κατάσταση στην αγορά εργασίας, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιχειρούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε «κανονικούς» και «επινοικιαζόμενους», σε «παλιούς» και «νέους» σκοπεύοντας στην αύξηση της κερδοφορίας τους εις βάρος πάντα των εργαζόμενων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κυριακάτικη αργία και ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τα τρία επιχειρησιακά σωματεία αποφάσισαν συντονισμένα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις την ίδια εβδομάδα, αναδεικνύοντας έτσι ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών είναι κοινά και ανεξάρτητα από το χώρο δουλειάς.

Ως Πανελλήνιο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους  συναδέλφους μας στη Nokia, στη CYTA και στη Wind σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τους και μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και η επιχείρηση ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και των όρων εργασίας δε θα μείνουν αναπάντητα.

Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για την αναπλήρωση των απωλειών της κρίσης, 5ήμερο -7ωρο -35ωρο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Άμεση υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στη Nokia, στη CYTA και στη Wind με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Nokia: Στάση Εργασίας την Τρίτη 31/1, 14:00-16:00

CYTA: Στάση Εργασίας την Τετάρτη 1/2, 15:00-17:00

Wind: 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 2/2