Χαιρετίζουμε την απόφαση των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών που συσπειρώνονται στη Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών να ακολουθήσουν τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση που τους επιβάλλουν τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τις προηγούμενες. Οι αγρότες διαλέγουν τη μάχη, από τον συμβιβασμό και την μοιρολατρία.

Τα βάσανά των φτωχών αγροτών είναι  κοινά με τα δικά μας,  γιατί κοινές είναι οι αιτίες που τα γεννούν.

Η πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που τσακίζει τη ζωή της  εργατικής τάξης.  Η Κοινή Αγροτική Πολιτική, το Μητρώο Αγροτών, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και στη φορολογία είναι πλευρές της πολιτικής των μονοπωλίων, των πολιτικών τους εκπροσώπων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που στηρίζουν την εξουσία τους, όπως η ΕΕ. Είναι η πολιτική που στο όνομα πότε της κρίσης πότε της ανάπτυξης,  χτυπά ενιαία τα δικαιώματα μας με σκοπό να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτή την πολιτική θα μας βρουν ενωμένους, εργάτες και αγρότες μαζί, γιατί μεταξύ μας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντίθετα μας ενώνει η κοινή επίθεση που δεχόμαστε.

Ο αγώνας των αγροτών είναι και αγώνας εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων αφού και εμείς πνιγόμαστε στους φόρους, στα χαράτσια, προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τσακισμένους μισθούς, διαλυμένα δικαιώματα, ανύπαρκτες δωρεάν δομές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ασφάλιση. Δε μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να ζήσουμε πόσο μάλλον με ποιότητα αντίστοιχη της εποχής μας, των δυνατοτήτων της και του πλούτου που παράγουμε.

Αυτόν τον πλούτο σήμερα διεκδικούμε για μια καλύτερη  ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.  Σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε την πάλη μας, ενάντια στον κοινό πραγματικό μας αντίπαλο, τα μονοπώλια, το κράτος τους, την ΕΕ που τους στηρίζει.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 1.30 Μ.Μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ