ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ

Φτάνει πια! Να μη ζήσουμε σαν σκλάβοι

Σε μια ακόμα κακόγουστη παράσταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές, οι κόκκινες γραμμές κατέρρευσαν ξανά και ο «έντιμος συμβιβασμός» προμηνύει νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Η τρόικα καταφτάνει πάλι στην Αθήνα προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που δεν αποτελεί μόνο έναν νέο γύρο μέτρων, αλλά και την επίσημη θεσμοθέτηση ενός καθεστώτος διαρκούς ευρωμνημονίου,. Εξάλλου αυτό απαιτούν σύσσωμοι ο ΣΕΒ, τα ΜΜΕ και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο προκειμένου «να κλείσει τώρα η αξιολό­γηση».

Η συμφωνία έχει την πλήρη έγκριση όχι μόνο της ΕΕ, αλλά και του ΔΝΤ, καταδεικνύοντας το γεγονός πως οι όποιες διαφορές ΕΕ-ΔΝΤ, έχουν έναν κοινό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από τα νέα σφαγιαστικά μέτρα και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσει.

Απαιτεί μεγάλο θράσος ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμφωνία δεν έφερε «ού­τε ευρώ νέα μέτρα»! Στο eurogroup η κυβέρνηση συμφώνησε την πρωτοφανή πρακτική προνο­μοθέτησης μέτρων για μετά το 2018, αιματηρά πρωτογενή πλεονάσμα­τα 3,5%, νέους φόρους ακόμα και για τους ανέργους, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, ομαδικές απολύσεις, νέες «βαθιές μεταρρυθμίσεις» στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις, και πολλά άλλα, που θα «εξειδικευτούν» από τα τεχνικά κλιμάκια, για την επιστροφή των οποίων «πάλεψε» η κυβέρνηση!

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η “ανάπτυξη” και η “ανταγωνιστικότητά” του κεφαλαίου, προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.

Στο δικό μας κλάδο, επιχειρούν τη γενίκευση και νομιμοποίηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών και της ελαστικής εργασίας, μέσω του νόμου Κατρούγκλαου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε πολλές περιπτώσεις η εργοδοσία, μετακυλύει το κόστος των εργοδοτικών εισφορών στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα νέες μειώσεις μισθών. Η προσπάθεια που κάνουν οι συνάδελφοι για να μην επωμιστούν οι ίδιοι τις υπέρογκες εισφορές δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι ζήτημα ατομικής διαπραγμάτευσης. Είναι αυταπάτη πως με ατομικό τρόπο θα μπορέσουμε στον κλάδο να αποφύγουμε την επίθεση στα δικαιώματά μας. Η συσπείρωση στο σωματείο, η συναδελφική αλληλεγγύη και η ανατρεπτική δράση είναι προϋποθέσεις για να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να βγει στο προσκήνιο διεκδικώντας τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

Χωρίς να περιμένουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος ασχολεί­ται με συναντήσεις με …το ΔΝΤ, όπως η ΓΣΕΕ πριν λίγες μέρες. Να συμβάλουμε ώστε να συντονι­στούν οι αγωνιστικές αντιδράσεις και να υπάρξει ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων

Για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος. Ρήξη και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ευροζώνης και της ΕΕ. 
Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας