Κάλεσμα στη Συνέλευση Ανέργων & Προσωρινά Απασχολούμενων Τεχνικών

 

Στη συμπλήρωση ενός χρόνου Μνημονίου στη χώρα ακόμα και οι επίσημες κρατικές πηγές αναφέρονταν στην ανεργία με το ποσοστό της τάξης του 15% στο σύνολο και στο 20% για τους νέους- χωρίς να υπολογίζονται όλοι όσοι απασχολούνταν έστω και για 1 (!) ώρα τη βδομάδα… Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η  ανεργία αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και να αγγίξει το τρομακτικό ποσοστό του 30% το 2012, δηλαδή το 1/3 του ενεργού- εργασιακά- πληθυσμού θα εξωθηθεί βίαια από την εργασία του.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, ετοιμάζονται να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, να καταργήσουν το επίδομα ανεργίας, να κάνουν ακόμα πιο ελαστικές τις εργασιακές σχέσεις, γεγονός θα οδηγήσει σε εκτίναξη της ανεργίας και σε νέες απολύσεις.

Μέσα στο μύλο που αλέθει τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος μπαίνει  και ο  τεχνικός  κλάδος. Βιώνοντας μια πρωτοφανή κατάσταση ανεργίας, υποαπασχόλησης, ελαστική εργασίας, οι τεχνικοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις βάρβαρες επιπτώσεις της κρίσης όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προβλέπεται με τη νέα έκτακτη εισφορά για τους μισθωτούς «υπέρ ανέργων», το νέο χαράτσι με το τέλος επιτηδεύματος κ.λ.π. για όσους δουλεύουν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, καθώς και νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Ταυτόχρονα το ΤΣΜΕΔΕ, συνεχίζει να ξεζουμίζει με υπέρογκες εισφορές τους ανέργους και υποαπασχολούμενους μηχανικούς. Και το βαρέλι δεν έχει πάτο….

Το προηγούμενο διάστημα σωματείο, προσπάθησε να οργανώσει την παρέμβαση του για το ζήτημα της ανεργίας. Από τον Ιανουάριο του 2011 λειτουργεί στα πλαίσια του σωματείου, η Συνέλευση  Ανέργων και Προσωρινά Απασχολούμενων Τεχνικών. Πραγματοποίησε μέχρι σήμερα τρεις συνελεύσεις, απευθύνθηκε στους συναδέλφους που «εξυπηρετούνται» στο ΤΣΜΕΔΕ και πραγματοποίησε κινητοποιήσεις, για τα αυτονόητα μέτρα προστασίας που πρέπει να υπάρξουν για τους άνεργους συναδέλφους.

Μπροστά στην ένταση των απολύσεων,  στην εκτίναξη της ανεργίας, καλούμε σε νέα συνέλευση των ανέργων και Προσωρινά Απασχολούμενων Τεχνικών, για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα, τις διεκδικήσεις μας, τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε. Παράλληλα το σαββατοκύριακο 16-17/7 συνεδριάζει η Αντιπροσωπεία  του ΤΕΕ με θέμα την ανεργία των μηχανικών. Να είμαστε εκεί για να μιλήσουμε εμείς  για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/07 ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΑΜΦ.ΓΚΙΝΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ: 6936 760879, 6977 806266