Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την συμπαράστασή του, στον αγώνα των εργαζόμενων στην εταιρεία Wind και στο επιχειρησιακό σωματείο, που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενάντια στις απολύσεις και στην ενοικιαζόμενη εργασία καθώς και για το δικαίωμα στον συνδικαλισμό.

Η διοίκηση της WIND έχει βάλει στο στόχαστρο τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και προσπαθεί για ακόμα μια φορά να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της εις βάρος τους. Συγκεκριμένα η εταιρεία χωρίζει τους εργαζόμενους σε «παλιούς» (με κάποια δικαιώματα) και σε «νέους» νέους (χωρίς δικαιώματα), δημιουργώντας εργαζομένους δύο ταχυτήτων. Παράλληλα επιδιώκει να καταργήσει σειρά επιδομάτων και προωθεί την εντατικοποίηση της εργασίας.

Οι επιλογές της διοίκησης της WIND κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ζουν τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονίων. Ο κερδοφόρος κλάδος των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία, έχει επιβάλλει συνθήκες γαλέρας, με τις αθρόες απολύσεις, την ενοικίαση εργαζομένων, την εντατικοποίηση, την εργολαβοποίηση, τα voucher και κάθε είδους ελαστικές μορφές εργασίας, τα 9ωρα και 12ωρα, καθώς και την άρνηση της εργοδοσίας για υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων. Οι διάφορες όψεις αυτής της πολιτικής έχουν σα μοναδικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με την βοήθεια όλου του αντεργατικού οπλοστασίου των μνημονίων, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στηρίζουμε τον αγώνα του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων WIND για την υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας και θα καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, χωρίς καμιά διάκριση ανάμεσα σε «παλιούς» και «νέους».

Ο συλλογικός και συντονισμένος αγώνας των εργαζόμενων και των σωματείων στον κλάδο και συνολικά, αποτελεί τον  μόνο δρόμο για την διατήρηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και των θέσεων εργασίας, απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους- καμιά θυσία για τα κέρδη τους

  • Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθεί το άθλιο καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας και όλες οι μορφές ευέλικτης και ελαστικής εργασίας απασχόλησης τώρα!
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες