Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών σε Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν ήδη στην ιστοσελίδα μας, http://somt.gr/node/11729

Θετικό και ελπιδοφόρο στοιχείο αποτελεί η αύξηση της συμμετοχής (μάλιστα σε όλες τις πόλεις), σε σχέση με τις εκλογές του 2013, από 1168 σε 1377 συναδέλφους (+17,9%), όπως και η εγγραφή εκατοντάδων νέων συναδέλφων.

Παρά τη μεγάλη ανεργία, την αναγκαστική ετεροαπασχόληση στην οποία οδηγούνται συνάδελφοί μας, τη μετανάστευση, περισσότεροι και ειδικά νέοι συνάδελφοι συμμετέχουν στο σωματείο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και τη ζωή. Επιπλέον, αυτό συμβαίνει παρά την επίθεση από κυβερνήσεις και εργοδοσία, συχνά και με λασπολογία των αστικών ΜΜΕ, που δέχονται τα σωματεία που κινούνται έξω από τα όρια της μνημονιακής υποταγής και του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Η μαζικοποίηση του σωματείου (που πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές) και η συμμετοχή στις διαδικασίες του, αποτελεί δύναμη για να επιβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας. Οι μάχες που καλείται να δώσει το σωματείο, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή συλλογικής σύμβασης, για να μην περάσει το νέο αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, για την ανατροπή των μνημονίων και της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, απαιτούν την συστράτευση και την συμμετοχή όλων των μελών του σωματείου.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι έχουμε ανάγκη να δυναμώσουμε τις συλλογικές διαδικασίες, να  συζητήσουμε και να δράσουμε, να πάρουμε τη υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών