Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την προκλητική στάση και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας στην «Ελληνική Χαλυβουργία» απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων και στο σωματείο της Χαλυβουργίας ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και ενάντια στις μαζικές απολύσεις.

Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να περιφρουρήσει και να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο» με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας ή/και πετώντας
στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί και να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εδώ και
δυο βδομάδες.

Ο πόλεμος του μαύρου μετώπου εξουσίας ενάντια στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται και εντείνεται σε όλα τα επίπεδα. Καμία κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” ή συναίνεσης, με τη συμμετοχή
των αγαπημένων παιδιών του κεφαλαίου και των αφεντικών, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν θα τον σταματήσει. Άλλωστε όλοι αυτοί είναι που συναινούν στα βάρβαρα μέτρα και θα συνεχίσουν σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για το ξεπέρασμα της κρίσης «τους» και το αποτελείωμά μας. Αυτοί καλύπτουν πολιτικά αλλά και με αντεργατικούς νόμους τις συνεχιζόμενες εργοδοτικές αυθαιρεσίες και το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, όπως είναι η στρατηγική τους στόχευση, ανεξαρτήτως μνημονίων, δόσεων και τρομοκρατικών απειλών για χρεοκοπία. Χρεοκοπία άλλωστε είναι το αύριο που μας περιμένει από τις πολιτικές «σωτηρίας» τους, γι αυτό και δεν πρέπει να μας φοβίζουν οι απειλές τους.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι διαχειριστές της. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.

Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων πρώτα απ΄ όλα μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο. Ενάντια σε κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας για να μας διασπάσει οι εργαζόμενοι τεχνικοί και μηχανικοί μαζί με το σύνολο των εργαζομένων να παλέψουν και να υποκύψουν σε εκβιασμούς και επιχειρήματα ότι δήθεν η θέση τους επιβάλλει να κρατηθούν μακριά. Άλλωστε η εργοδοσία το έχει αποδείξει πολλές φορές δεν κάνει διακρίσεις.

Αλλά πολύ περισσότερο και έξω από το εργοστάσιο. Με αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων που θα ξεπερνά τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους επιχειρήσεις, όπως αυτή, με εργατικό έλεγχο, για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.
Κανένας Εργαζόμενος – Κανένα Σωματείο μόνο του.

Νοέμβριος 2011