ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 26/1/2016, 8.00π.μ., ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ TELEPERFORMANCE (Θησέως 330, Καλλιθέα)

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμπαρίσταται στους συναδέλφους μας στη Teleperformance και καταγγέλλει τις διοικήσεις των εταιριών Teleperformance και Wind για τις απολύσεις και τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλoυν.

Το νέο έτος θα βρει το τμήμα της τεχνικής υποστήριξης σταθερής της Wind, που έχει αναλάβει η εργολάβος εταιρία Teleperformance, με 10 εργαζόμενους λιγότερους. Η διοίκηση του τμήματος υποστηρίζει πως δεν είναι η Teleperformance που θέλει να κάνει περικοπές, αλλά ο πελάτης, δηλαδή η Wind, καθώς το τμήμα υπερδιογκώθηκε μετά από μαζικές προσλήψεις τον τελευταίο καιρό. Έτσι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις σε 10 εργαζόμενους με κριτήριο δήθεν την παραγωγικότητα. Η πραγματική αιτία όμως είναι ότι θέλει να αυξήσει τα κέρδη της και ότι προχωρά σε συνδικαλιστικές διώξεις απολύοντας και μέλος του κλαδικού σωματείου που απέργησε στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Teleperformance, μια εταιρεία μεγαθήριο, αμείβει με μισθούς πείνας τους εργαζόμενους της, ειδικά στα τμήματα της Wind. Ενισχύει την επισφάλεια με μηνιαίες συμβάσεις και με μεταφορές από εταιρία σε εταιρία, εντατικοποιεί τους όρους εργασίας τους με κάθε τρόπο και έχει θεσπίσει σχεδόν αναγκαστικές υπερωρίες τις οποίες αμείβει με ticket restaurant! Σε κάθε απεργία είτε πανεργατική είτε μόνο της Wind, λειτουργεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός και προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στους απεργοσπάστες ώστε να δουλέψουν εκεί ανενόχλητοι. Επίσης, με τη στάση της (απολύσεις μελών σωματείων κλπ) προσπαθεί να φιμώσει τους εργαζομένους και να παρεμποδίσει την σύσταση σωματείου στην εταιρία.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι καμία απόλυση και κανένας εκβιασμός δε θα μείνουν χωρίς απάντηση. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της Teleperformance. Απαντάμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, στο πλάι των συναδέλφων με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Δεν ανεχόμαστε καμία απόλυση συναδέλφου και απαιτούμε:

  • Tην άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά όλους με κανονικές προσλήψεις και συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

  • Κατάργηση της πληρωμής με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας στους μισθωτούς που αμείβονται με δελτίο.

  • Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν στους εργαζόμενους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις και ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις.

  • Να σταματήσουν οι εργολαβίες και η επινοικιαζόμενη εργασία.

  • Συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

  • Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο), σαν μέσο, τόσο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όσο και για το χτύπημα της ανεργίας. Εδώ και τώρα να τηρηθεί άμεσα το νόμιμο ωράριο.

Κυβερνήσεις και εργοδότες προωθούν την επισφάλεια στην εργασία. <Vouchers και 5μηνα, εργολαβίες και επινοικιαζόμενη εργασία, μηνιαίες και ημερήσιες συμβάσεις, πληρωμή με Δελτίο παροχής Υπηρεσιών, απολύσεις, ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης, κατάργηση δικαιωμάτων, μισθοί στον πάτο είναι μερικά από όσα απαρτίζουν το νέο εργασιακό καθεστώς που επιβάλλουν το οποίο έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο οι νέοι νόμοι για φορολογία και ασφαλιστικό.

Καλούμε κάθε σωματείο και άλλη συλλογικότητα να εκφράσει την συμπαράστασή και τη στήριξή του στους συναδέλφους μας, καταγγέλλοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της Teleperformance.