Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή το ασφαλιστικό έκτρωμα, υπάρχει σε εξέλιξη κυβερνητικό σχέδιο επιβολής των αναδρομικών αυξήσεων του 3986/11 μέσω της υποχρεωτικής ένταξης σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά 3ετία, μέσα από τις διοικήσεις του ΕΤΑΑ και του ΤΣΜΕΔΕ.

Τα αναδρομικά δεν αφορούν μόνο την περίοδο 1/7/11 ως τον Απρίλη του ’14 που δεν υλοποιήθηκαν οι αυξήσεις. Αφορούν ακόμα και αναδρομικά από το 2014 μέχρι και σήμερα λόγω της καθυστέρησης της ωρίμανσης των ασφαλιστικών κατηγοριών. Τα αναδρομικά αφορούν επίσης και τους σημερινούς συνταξιούχους.

Στις 8/2/16 η ΔΕ-ΤΣΜΕΔΕ, σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης της στις 23/12/15, αποφάσισε να εισηγηθεί προς το ΕΤΑΑ την καταβολή των αναδρομικών. Η απόφαση αυτή πήγε αρχικά για απόφαση στο ΔΣ-ΕΤΑΑ  στις 17/2/16 (που όμως δεν συζητήθηκε), οπότε αποτελεί εισήγηση προς απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση της Τετάρτης 24/2/16 του ΕΤΑΑ.

Παράλληλα η ΔΕ -ΤΣΜΕΔΕ έχει αποφασίσει την υποχρεωτική καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σε μηνιαία βάση και όχι ανά εξάμηνο, γεγονός που θα δυσκολέψει αφόρητα πρώτα και κύρια τους ανέργους και  τους υποαπασχολούμενους συναδέλφους, όσους δεν έχουν σταθερό μηνιαίο εισόδημα, όσους βρίσκονται σε ρύθμιση κ.ά.

Στην χθεσινή συνεδρίαση (Δευτέρα 23/2) της ΔΕ-ΤΣΜΕΔΕ, υπήρξε νέα απόφαση αντίθετη με την 873, την οποία αποφάσισαν να καταθέσουν απέναντι στην προηγούμενη δική τους εισήγηση.

Παρόλα αυτά, παραμένει ο κίνδυνος να περάσει η αναδρομική καταβολή των εισφορών από το ΔΣ του ΕΤΑΑ την Τετάρτη 24/2.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 24 Φλεβάρη, στις 3μμ στο ΕΤΑΑ (Μάρνη 22), για να αποτρέψουμε το σχέδιο επιβολής των αναδρομικών αυξήσεων εισφορών.

Όλοι στην κινητοποίηση Πέμπτη 25 Φλεβάρη στο ΤΣΜΕΔΕ (Παλαιών Πατρών Γερμανού 3, πλατεία Κλαυθμώνος). Στάση εργασίας 9πμ έως 12μμ

Κλιμάκωση των αγώνων για να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Μπορούμε να νικήσουμε!