Να μπλοκάρουμε το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και όλα τα αντεργατικά μέτρα!

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας 7 Απρίλη (μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο) στις 9.30 πμ. Στάση εργασίας 9-12πμ

Ενώ η φτώχεια, η ανεργία, η οικονομική εξαθλίωση του λαού συνεχίζεται, βρίσκονται επί θύραις τα νέα πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια και τις ιδιωτικοποιήσεις στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου και του πακέτου της «πρώτη αξιολόγηση» από το κουαρτέτο ΕΕ – ΔΝΤ. Σύμφωνα με όσα διαρρέει η κυβέρνηση τα μέτρα που έρχονται είναι πολύ χειρότερα από όσα είχαν εμφανιστεί μέχρι τώρα, ενώ σκοπεύει να τα φέρει άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή.

Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ήδη σε μεγάλες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στην καθιέρωση χαμηλότερης εθνικής σύνταξη και σε ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων μικρότερα κι από εκείνα που προέβλεπε αρχικά το κυβερνητικό σχέδιο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί μείωση του αφορολόγητου ορίου, αύξηση στους συντελεστές φορολόγησης και στην κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης, νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχεδίου, που θέλει να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, διαλύει ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση. Τα μέτρα αυτά συμπληρώνουν την μαύρη εικόνα του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Επιβάλλουν ένα απίστευτο “ρατσισμό” στη νέα γενιά με συντάξεις των 170 €, μισθούς των 300 €, δουλειά σε συνθήκες γαλέρας μέσα στην ασφυξία της ανεργίας και της μετανάστευσης. Ετοιμάζουν συντάξεις- επιδόματα πείνας, περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία-αποθήκες ανθρώπων. Παραδίνουν την κοινωνική ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας.

Το κυβερνητικό σχέδιο συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με μπλοκάκι και τους οδηγεί στον αφανισμό και την μετανάστευση. Προβλέπει την αντικατάσταση του σημερινού άθλιου συστήματος των ασφαλιστικών κλάσεων, με ένα σύστημα πρόσθετης, εξοντωτικής, ατομικής, ανταποδοτικής «φορολόγησης». Οι εισφορές διαμορφώνονται στο 38,45% επί του εισοδήματος, ενώ σε όλα τα παραπάνω προστίθενται εξοντωτικοί φόροι και χαράτσια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει και νομιμοποιεί το καθεστώς των εργαζόμενων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, αντί να προχωρήσει στην άμεση κατάργησή του. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δήθεν «διορθώσεις» δεν αλλάζουν τον αντιλαϊκό – ανταποδοτικό της χαρακτήρα των μέτρων. Παράλληλα η ηγεσία του ΤΕΕ επιδιώκει την μετατροπή του ΤΣΜΕΔΕ σε ένα ιδιωτικό ταμείο-τράπεζα που θα στηρίζεται αποκλειστικά στις αβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και στην διατήρηση της «επένδυσης» της Τράπεζας Αττικής.

Μαζί με την προσπάθεια προώθησης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, βρίσκεται σε εξέλιξη κυβερνητικό σχέδιο που αφορά στην επιβολή των αναδρομικών αυξήσεων του μεσοπρόθεσμού του 2011 μέσω της υποχρεωτικής ένταξης σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά 3ετία. Η κυβέρνηση επιταχύνει τις κατασχέσεις όσων έχουν ατομικές ασφαλιστικές οφειλές, καθώς μέσω του ΤΣΜΕΔΕ έχει ξεκινήσει η αποστολή απειλητικών ειδοποιητηρίων σε όσους δεν αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Στους χώρους δουλείας βιώνουμε την εργοδοτική επιθετικότητα, την αθλιότητα του δελτίου παροχής υπηρεσιών και των ατομικών συμβάσεων εργασίας, των voucher και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, την συνεχή απειλή της ανεργίας και της απόλυσης, την μετανάστευση όλων και περισσότερων συναδέλφων.

Ο αντιασφαλιστικός νόμος και όλα αυτά τα μέτρα στοχεύουν στην ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου, στα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, στην εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, στην υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ΕΕ. Είναι o δικός τους δρόμος για την έξοδο από την κρίση, για να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από την απόλυτη εξαθλίωση μας.

Όλοι σε θέση μάχης για την ανατροπή της επίθεσης!

Την ώρα που η κυβέρνηση και το «κουαρτέτο» των θεσμών ετοιμάζεται για ένα νέο γύρο λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών κατακτήσεων, το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να βρίσκεται σε ρόλο αμήχανου παρατηρητή δήθεν «διαπραγματεύσεων». Οι πρόσφατοι αγώνες, η απεργία της 4ης Φλεβάρη, τα αγροτικά μπλόκα ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα, έδειξαν ότι μεγάλα κομμάτια των εργαζόμενων και του λαού επιμένουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Στις μάχες αυτές φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να στηρίξουν έναν πραγματικό αγώνα όταν δεν γίνεται για την «τιμή των όπλων», αλλά για να μην έρθει ο Νόμος στην Βουλή.

Στους πρόσφατους αγώνες επιβεβαιώθηκε ο προδοτικός ρόλος της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που επιδιώκει μια απεργία απεργία διαμαρτυρίας όταν ο νόμος θα είναι στην Βουλή. Επιχειρεί να καλλιεργήσει την ηττοπάθεια και την αναμονή, να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε θεατή της «διαπραγμάτευσης» κυβέρνησης-«εταίρων». Όμως ο κόσμος που αγωνίζεται μπορεί να πραγματοποιήσει ένα πρώτο αποφασιστικό πλήγμα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του.

Δεν διαπραγματευόμαστε την ήττα μας, ούτε κάποια χρονική παράταση για 2-3 χρόνια των επιπτώσεων των ρυθμίσεων τους. Με πολύμορφες δράσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις. Με άμεση κήρυξη 48ωρης απεργίας για να μην φτάσει ο νόμος στην Βουλή. Με το συντονισμό όλων των μαχόμενων σωματείων, συνδικάτων, επιτροπών αγώνα, για να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζόμενων και του λαού, ξεπερνώντας το παραλυτικό κλίμα που επιδιώκει ο υποταγμένος συνδικαλισμός, το ΤΕΕ και οι «επιστημονικοί φορείς».

  • Να μην περάσει ο νόμος που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση και τα βάρβαρα μέτρα.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Άμεση δραστική μείωση των εισφορών. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

  • Να επιστραφούν, όλα τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος. Έξω το ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής.

  • Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ.

  • Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας (ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής, μισθό ή μπλοκάκι). Διαγραφή των χρεών των ανέργων. Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών στο διάστημα της ανεργίας. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με μπλοκάκι. Υπογραφή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων. Ανατροπή όλων αντεργατικών νόμων και των περικοπών που επιβλήθηκαν σε μισθούς και συντάξεις.

  • Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια, περίθαλψη για όλους τους πολίτες της χώρας.

  • Να μη περάσουν τα σχέδιά τους για το νέο Φορολογικό. Κατάργηση όλων των χαρατσιών, των κεφαλικών φόρων και των φορομπηχτικών νόμων. Δραστική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Να αυξηθεί η φορολογία του κεφαλαίου στο 45%.

  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

  • Κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων και όλων των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» του κεφαλαίου.