Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προσαγωγές τριάντα συναδέλφων οικοδόμων έξω από εργοτάξιο.

Με καταστολή, εργοδοσία και κυβέρνηση επιδιώκουν να κάμψουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις χιλιάδων απεργών σε όλη τη χώρα, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό -Φορολογικό.
Η Αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το εργοτάξιο του Νιάρχου της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει ο κατασκευαστικός όμιλος ΤΕΡΝΑ, προχώρησε σε προκλητικές προσαγωγές 30 οικοδόμων.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Λίγες ώρες μετά και κάτω από την πίεση και παρέμβαση των απεργών και εργαζομένων άλλων κλάδων οι οικοδόμοι αφέθησαν ελεύθεροι. Επίσης, ένας εργαζόμενος συνελήφθη στο λιμάνι του Βόλου, ενώ οι εφοπλιστές κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να βγει παράνομη η απεργία στα ρυμουλκά.
Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που δείχνει ότι δε διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική του κεφαλαίου, να τσακίσει ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ταυτόχρονα να ελιχθεί απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις.
Το τελευταίο διάστημα, το κεφάλαιο στον κλάδο των κατασκευών δείχνει την επιθετικότητα του, κλιμακώνοντας στην κατεύθυνση διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.
Ήδη, όμιλοι όπως ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, επιχειρούν να επιβάλλουν «μεσαιωνικές» εργασιακές συμβάσεις ξένου δικαίου. Ακόμα και η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη έρθει, θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει, με διαδικασίες express, για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό-φορολογικό της έκτρωμα, το μόνο που υπηρετεί είναι να αποφύγει τη 48ωρη γενική απεργία και τη μαζική καταδίκη της πολιτικής της από τους εργαζόμενους. Δείχνει ακόμα την ανησυχία, το φόβο που έχουν κυβέρνηση και κεφάλαιο απέναντι στους εργαζόμενους και το οργανωμένο κίνημα, αφού δεν κατάφεραν με τα ψέματα και τις αλχημείες τους να κάνουν το λαό συμμέτοχο στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Η κυβέρνηση πρέπει να σπάσει τα μούτρα της γι’ αυτήν την επιλογή. Η 48ωρη γενική απεργία που κηρύχτηκε για σήμερα και αύριο, Σάββατο, η Πρωτομαγιάτικη 24ωρη απεργία της Κυριακής, οι απεργιακές συγκεντρώσεις, πρέπει πραγματικά να συνταράξουν την Αθήνα και όλη τη χώρα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, στο ασφαλιστικό έκτρωμα και την φορολεηλασία.
Με όλες μας τις δυνάμεις, οργανώνουμε τη μάχη απόκρουσης της νέας αντεργατικής – αντιλαϊκής καταιγίδας.
Όχι στον συνδικαλισμό της υποταγής των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Ρήξη και σύγκρουση για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση κεφαλαίου κυβέρνησης, ΕΕ – ΔΝΤ.