στα πλαίσιο του πανευρωπαϊκού καλέσματος των Γάλλων εργαζόμενων και νέων

Ο πρώτος γύρος της μάχης ενάντια στα συνολικά αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, παρά την ψήφιση των νόμων για το ασφαλιστικό – φορολογικό δεν έκλεισε.

Η αξιολόγηση, για την οποία επιδιώκεται το πράσινο φως από το Eurogroup στις 24 Μάη, θα συνοδευτεί και με νέα βάρβαρα μέτρα που συμφώνησαν και ετοιμάζουν άμεσα, μέσα στο Μάη και αμέσως μετά, όπως:

Α. Τον περιβόητο «κόφτη» για να επιβληθούν προαποφασισμένες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κ.α. χωρίς κυβερνητική απόφαση και την διαδικασία της βουλής, με το άλλοθι του «μηχανισμού». Να βαθύνουν την επιτήρηση και τον έλεγχο και να την περάσουν κατευθείαν στους μηχανισμούς της ΕΕ.

Β. Νέα φορολογικά μέτρα με μια σειρά αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (μεγάλο φορολογικό πακέτο-νόμος)

Γ. Την εκχώρηση της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» στα κοράκια των τραπεζών και τα funds, που θα έχει τραγικές επιπτώσεις, α) Με τους χιλιάδες πλειστηριασμούς και πρώτης κατοικίας αλλά και β) Το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων και –όχι μόνο-επιχειρήσεων και την εκτίναξη της ανεργίας.

Δ. Το υπερ-ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων: το οποίο θα έχει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας τόσο των επιχειρήσεων (πρώην ΔΕΚΟ) όσο και της γης.

Η πάλη συνεχίζεται, δεν τελείωσε!

Με βάση τα παραπάνω, τις παρακαταθήκες του αγώνα μας στην προηγούμενη περίοδο, τις αδυναμίες και τις δυνατότητες, χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την συνέχεια, με πρώτο σταθμό το Eurogroup και την συμφωνία της 24 Μαΐου.

Δεν υποτασσόμαστε στη μοιρολατρία και την διαλυτική υπονόμευση των αγώνων μας από τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Επιμένουμε στο δρόμο της εργατικής και λαϊκής αντίστασης.

Για να δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα η κυβέρνηση, για να μην περάσουν οι νόμοι, να μην εφαρμοστούν όσοι έχουν ήδη ψηφιστεί. Για την συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ –ΔΝΤ.