Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τις αθρόες απολύσεις εργαζόμενων με δελτίο παροχής υπηρεσιών στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ. Συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και ο «Σύνδεσμος Εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ». Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πάρει ειδοποίηση απόλυσης (μη ανανέωση σύμβασης απασχόλησης) 11 εργαζόμενοι, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι 65 συνάδελφοι που αμείβονται με δελτίο. Σε συνδυασμό με τις 55 «οικιοθελείς» αποχωρήσεις ετοιμάζεται το σχέδιο της συρρίκνωσης της εταιρείας.

Έτσι φαίνεται πως αντιλαμβάνεται η νέα Διοίκηση της εταιρείας, σε αγαστή σύμπνοια και συνεννόηση με τη Διοίκηση του Ομίλου των ΕΛΠΕ, την περιβόητη «αναδιοργάνωση» της ΑΣΠΡΟΦΟΣ. Γίνεται φανερό πως η συρρίκνωση, της εταιρείας είναι στρατηγική επιλογή των συμφερόντων Λάτση που προσπαθεί να αυξήσει την κερδοφορία του με μείωση προσωπικού κατά 120 άτομα μέσα στο 2012.

Οι απολύσεις φαίνεται πως αποτελούν το ανήθικο και βάρβαρο όπλο για την διοίκηση της εν λόγω εταιρείας. Από την μια, επιδιώκουν να φορτώσουν οικονομικά τις συνέπειες της σημερινής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προστατεύοντας τα κέρδη του ομίλου που βγαίνουν με τη δουλειά των εργαζομένων. Από την άλλη, θέλουν η επόμενη μέρα της κρίσης, να βρει την ΑΣΠΡΟΦΩΣ και συνολικά τον όμιλο των ΕΛΠΕ με χειρότερες εργασιακές σχέσεις, διασπασμένους και φοβισμένους εργαζόμενους, εύκολα θύματα της αντεργατικής τους πολιτικής.

Οι απολύσεις που έγιναν μας αφορούν όλους!

Η εργοδοσία ξεκινά συνήθως από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες (π.χ συμβασιούχοι). ΣΤΟΧΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Αυτό μαρτυρούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι εκατοντάδες απολύσεις σε τεχνικές εταιρίες και εργοστάσια, το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, οι απολύσεις και στον δημόσιο τομέα. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάσταση, αυταπατώμενοι ότι μπορούμε να τη βολέψουμε ατομικά. Η εργοδοσία δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Κάθε απόλυση μας αφορά όλους. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Με μαζικό, αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !!!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ