Με αφορμή την προσπάθεια ανακατάληψης της Villa Amalias, η τρικομματική κυβέρνηση έδωσε ακόμα μια παράσταση βίας και αυταρχισμού. Συνεπικουρούμενη από τη δημοτική αρχή και τα τηλεοπτικά της φερέφωνα, προσπαθεί να καταστείλει μια φωνή αξιοπρέπειας, αντίστασης και αγώνα στοχεύοντας στην επιβολή της βάρβαρης πολιτικής της.

Σε μια περίοδο που:

  •     η ανεργία έχει φτάσει στο ποσοστό του 26,8% ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο
  •     οι εργαζόμενοι υπολείπονται κατά πολύ του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού και των συνταξιούχων
  •     στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωρίες, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, με τους εργοδότες να είναι καλυμμένοι από το κράτος
  •     οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μένουν απλήρωτοι και ταυτόχρονα επίκειται η αύξηση τους
  •     οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται, ενώ η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη
  •     τα χαμηλά εισοδήματα καλούνται να πληρώσουν ακόμα περισσότερους φόρους


η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση της απέναντι σε όσους τολμάνε, σε πείσμα των καιρών, να αρθρώνουν ένα διαφορετικό λόγο και να μη σκύβουν το κεφάλι.

Η επίθεση στα εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, έχει σαν στόχο όχι μόνο τη φτωχοποίηση του πληθυσμού και την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά και την αποδιάρθρωση κάθε οργανωμένης αντίστασης μέσα στους χώρους δουλειάς. Από τη μια η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ουσιαστικά συναινούν στην πολιτική κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ, ενώ από την άλλη τα ταξικά μαχητικά σωματεία και συνδικαλιστές στοχοποιούνται και λασπολογούνται από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Ας μην ξεχνάμε την ωμή επέμβαση της αστυνομίας εις βάρος των απεργών χαλυβουργών και τη στοχοποίηση του προέδρου του σωματείου τους, όπως και τη σύλληψη αγωνιστή δασκάλου στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη. Το χτύπημα, βέβαια πολιτικών χώρων και αγωνιστών δεν είναι κάτι καινούριο. Η όλο και αυξανόμενη ένταση της καταστολής όμως, παραπέμπει πλέον ευθέως στις πρακτικές που ακολούθησαν και ακολουθούν φασιστικά καθεστώτα.

Αυτοί που εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού στον Άγιο Παντελεήμονα, μετατρέποντας τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής από περιθωριοποιημένη σε κοινοβουλευτική συμμορία, επιδίδονται σε ρεσιτάλ ακροδεξιάς πλειοδοσίας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Δεν ανέχονται την ύπαρξη εργαζόμενων αγωνιστών και ταξικών σωματείων και συνδικάτων που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια τους. Δεν ανέχονται την ύπαρξη πυρήνων που αμφισβητούν έμπρακτα την πολιτική τους, όπως είναι οι καταλήψεις της Σκαραμαγκά και της Villa Amalias. Δεν ανέχονται τη διαφορετική και εκτός δικού τους έλεγχου φωνή στα ραδιοκύματα και στο διαδίκτυο. Δεν ανέχονται την ύπαρξη αγωνιζόμενων φοιτητών. Οι εισβολές της αστυνομίας στις καταλήψεις και στην ΑΣΟΕΕ καταδεικνύουν απλά την αγωνία τους απέναντι σε φωνές που δεν φιμώνονται.

Δυστυχώς για όλους αυτούς οι μάσκες πλέον έχουν πέσει. Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι σώζει τη χώρα όταν το ένα τέταρτο του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας. Αυτοί που αποκρύπτουν φοροφυγάδες και διέλυσαν τα αποθεματικά των ταμείων δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για εστίες «ανομίας», αναφερόμενοι στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Σε μια Αθήνα που ρημάζει ο Καμίνης δε μπορεί να εντοπίζει το πρόβλημα στις καταλήψεις.

Απέναντι στην εργοδοτική, κρατική και φασιστική βία θα βρουν την αλληλεγγύη μας

Στις τρομοκρατικές  τους επιθέσεις απαντάμε με αντίσταση και αξιοπρέπεια

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ VILLA AMALIAS