ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2013
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013
 • Παρασκευή 25/01. Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Συμμετοχή  στην Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας, που έχουν κηρύξει το Ε.Κ.Α και το Ε.Κ.Π. Συμμετοχή  στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μαζί με τους απεργούς της ΕΘΕΛ και των συγκοινωνιών. Στη συνέχεια συμμετοχή στη συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
 • Παρασκευή 25/01 Παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας Αγ. Παρασκευής, όπου προσέφυγε συνάδελφος και μέλος του σωματείου μας, μετά από την παράνομη και εκδικητική απόλυσή του, από την τεχνική εταιρεία HELIOSRES στα Βριλήσσια. Η επιθεώρηση κάλεσε την εταιρεία να επανεξετάσει την απόλυση. Ο συνάδελφος και ενεργό μέλος του σωματείου μας,  εναντιώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο,  στην ανακοίνωση της εταιρείας, για μειώσεις από 10 έως 20% στους μισθούς και αλλαγή των συμβάσεων από ΙΚΑ σε Δ.Π.Υ (Δελτίο παροχής υπηρεσιών). Μετά την ενημέρωση του σωματείου, την κινητοποίηση και στάση εργασίας που ακολούθησε, η εργοδότρια εταιρεία προέβει στην απόλυση του για λόγους εκδίκησης και παραδειγματισμού,
 • Τετάρτη 23/01 Συμμετοχή στη συνέλευση εκπροσώπων των Σωματείων, για το πρόγραμμα δράσης και τις πρωτοβουλίες του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων το επόμενο διάστημα.
 • Δευτέρα 21/01  Κινητοποίηση για το ασφαλιστικό στο ΤΣΜΕΔΕ και στάση εργασίας , ενάντια στα νέα ασφαλιστικά χαράτσια και για την εξασφάλιση του δικαιώματος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συναδέλφων, ανεξάρτητα από χρέη στο ταμείο.
 • Δευτέρα 21/01 Συμμετοχή στη σύσκεψη / συνέλευση στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, μετά από πρόσκληση του Σ.Ε.Λ.Μ.Α.
 • Παρασκευή 18/01 Αποκλεισμός της εταιρίας EUROGROUP ΕΠΕ στο Γαλάτσι,  ενάντια στο καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας, παρατεταμένης μη καταβολής δεδουλευμένων, την καταχρηστική απόλυση συναδέλφου μέλος του σωματείου, τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν επιχείρησε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα και νόμιμα δικαιώματά του, καθώς και τη μη τήρηση, στη συνέχεια, των υποχρεώσεων της εταιρείας, με βάση το διακανονισμό που είχε γίνει από  την Επιθεώρηση Εργασίας τον Ιούλιο.   
 • Τετάρτη 16/01 Συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ομοσπονδία οικοδόμων για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και για λήψη μέτρων ανακούφισης των ανέργων. Το σωματείο κάλεσε σε απεργία τους συνάδελφους που εργάζονται στις κατασκευές και σε στάση εργασίας τους υπόλοιπους συναδέλφους, για τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος και στο υπουργείο εργασίας.
 • Τετάρτη 16/01 Σύσκεψη των μελών του σωματείου, καθώς και σωματείων του κλάδου στα γραφεία του, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
 • Δευτέρα 14/01 Παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρεία travelplanet24 στη Νέα Σμύρνη, ενάντια  στην παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόλυση συναδέλφου, η οποία  διεκδίκησε απλήρωτες υπερωρίες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Επιπλέον συμμετείχε στις γενικές πανεργατικές απεργίες αγνοώντας έμμεσες και άμεσες απειλές για τη δουλειά της. Αξιοσημείωτο το ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία, η νυχτερινή βάρδια αμείβεται όχι με χρήματα, αλλά με κουπόνια σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ!  
 • Δευτέρα 07/01  Παρέμβαση και συνάντηση με την εργοδοσία στην εταιρεία iSolar Technologies A.E. στη  Μεταμόρφωση Αττικής, μετά την καταγγελία τριών συναδέλφων μελών του σωματείου μας, για  παρατεταμένη μη καταβολή δεδουλευμένων και  την καταχρηστική απόλυση μια εξ αυτών, όταν επιχείρησε να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά τους. Μετά και την παρέμβασή του σωματείου και συζήτηση με τους εργαζομένους,  η εργοδοσία δεσμεύτηκε για άμεση κατάρτιση σχεδίου αποπληρωμής, όμως η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε ενώ ταυτόχρονα δεν είπε λέξη για την συνεχιζόμενη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως ορίζεται για όλους τους μισθωτούς. Οι συνάδελφοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας και κατέφυγαν στην  επιθεώρηση εργασίας, όπου το σωματείο μας πρέπει  να παραστεί με κινητοποίηση στις 06/02/2013.    
 • Πέμπτη 3/1 Παρέμβαση με μοίρασμα προκήρυξης, συζήτηση με τους εργαζόμενους και συνάντηση με την εργοδοσία στην τεχνική εταιρία C&M Engineering Α.Ε., μετά την ανάκληση της στοχευμένης συνδικαλιστικής απόλυσης, της επί σειράς ετών προέδρου του σωματείου Σύλβιας Κοιλάκου. Η εργοδοσία «φιλοδοξούσε» η απόλυση αυτή να λειτουργήσει παραδειγματικά προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να τρομοκρατήσει, για να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και απολύσεις.
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
 
 • Κυριακή 30/12 Στήριξη της απεργίας στο εμπόριο, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Συμμετοχή στη Συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού,  που κάλεσε ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
 • Σάββατο 22/12  Ρεμπέτικο γλέντι, στα νέα γραφεία του σωματείου.
 • Παρασκευή 21/12 Παράσταση στην επιθεώρηση Εργασίας Γλυφάδας, όπου κατέφυγαν δυο συνάδελφοι και μέλη του σωματείου, για την απόλυσή τους και τη μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, από την τεχνική κατασκευαστική εταιρεία  Ι. Μπελιάς – Ι. Δανόπουλος Α.Τ.Ε. Το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί δύο μαζικές κινητοποιήσεις και συναντήσεις με την εργοδοσία από το σωματείο, όπου καταγγέλθηκαν οι απολύσεις,  το καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας και η συστηματική μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους για μήνες. Ο εργοδότης αρνήθηκε την εκπλήρωση οποιαδήποτε δέσμευσης για τα παραπάνω και καταφέρθηκε εναντίων των απολυμένων συναδέλφων με προσωπικές επιθέσεις.
 • Τετάρτη 19/12 Σύσκεψη των σωματείων που συμμετείχαν στην συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με στόχο την κατάληξη των πολιτικών στόχων και θέσεων και το πλαίσιο λειτουργίας του το επόμενο διάστημα.
 • Κυριακή 09/12 Συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στη συνέλευση τοποθετήθηκαν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι από 35 σωματεία που συμμετείχαν με απόφασή τους (Συνέλευσης ή ΔΣ) και από άλλα σωματεία και αγωνιστές που παρακολουθούν τις διαδικασίες του.
 • Σάββατο 01/12 Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών διοργανώνει πάρτυ εγκαινίων των καινούργιων γραφείων του.
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012
 
 • Παρασκευή 30/11 Εκδήλωση του Σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με θέμα: «Οι ανατροπές στα εργατικά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων». Με ομιλητή τον εργατολόγο: Π. Παλαιολόγο. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από σωματεία του κλάδου και συναδέλφους. Συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας.
 • Σάββατο 24/11 Συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους του ΙΚΕΑ όπου με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης απέρριψαν τις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις μισθών και κήρυξαν 24ωρη απεργία. Ακολούθησαν και άλλες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους εργαζομένους,  μετά και τις εκδικητικές απολύσεις της εργοδοσίας και του μεγαλοεπιχειρηματία Φουρλή,  που ακολούθησαν, σε μία εταιρία που είναι  κερδοφόρα μέσα στην κρίση.
 • Κυριακή 18/11 Εισήγηση στην ημερίδα που διοργάνωσε η ομοσπονδία οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων μαζί με το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας, με θέμα «Αντιμετώπιση της Ανεργίας και της αναδουλειάς στον κλάδο των Κατασκευών – Η πρότασή μας για την ανάπτυξη του κλάδου».
 • Κυριακή 18/11 Ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων στη Phonemarketing, που συνέχιζαν για τρίτη εβδομάδα την απεργία με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων της Phone Marketing. Κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, ενάντια στους εκβιασμούς της εργοδοσίας για ελαστική εκ περιτροπής εργασία και μισθούς πείνας, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων.
 • Σάββατο 17/11 Συμμετοχή του Σωματείου στα συλλαλητήρια για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
 • Κυριακή 11/11 Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στον προϋπολογισμό
 • Τρίτη 06 & Τετάρτη 07/11  Συμμετοχή του Σωματείου στη 48ωρη απεργία.
 • Τρίτη 06/11 Συμμετοχή στη σύσκεψη του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
 • Κυριακή 04/11  Συνέλευση Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
 • Παρασκευή 02/11 Συμμετοχή στην παντεχνική συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών και Στάση Εργασίας
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012
 
 • Πέμπτη 18/10  Συμμετοχή στη Γενική Απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
 • Τρίτη 16/10  Αλληλεγγύη και συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στον ALPHA.
 • Δευτέρα 15/10 Συμμετοχή στην παντεχνική συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας και στάση εργασίας.
 • Τρίτη 09/10 Στάση εργασίας και συμμετοχή στη διαδήλωση «υποδοχής» της Μέρκελ.
 • Σάββατο 06/10  Συμμετοχή στο συλλαλητήριο  για να μην περάσει το νέο πακέτο λιτότητας.  
 • Πέμπτη 04 /10 Συμμετοχή στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο Σκαραμαγκά, στη ΓΑΔΑ όπου συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές και πλήθος συμπαραστατών.
 • Τετάρτη 03/10  Συγκέντρωση στο ΤΣΜΕΔΕ και στάση εργασίας  για το ασφαλιστικό .
 • Δευτέρα 01/10  Σύσκεψη του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012
 
 • Τετάρτη 26 /09 Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Με περιφρούρηση της απεργίας στα γραφεία της εταιρίας Συκάς στο Κορωπί, στις 7:30, ενάντια στο καθεστώς παρατεταμένης μη καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων εκεί και την καταχρηστική απόλυση που πραγματοποίησε σε συνάδελφο του σωματείου, όταν επιχείρησε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του.
 • Δευτέρα 24/09  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ