Ενημέρωση για τη δράση του σωματείου από την προηγούμενη συνέλευση μέχρι σήμερα

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2013

 

Παρασκευή 02/02/2013 Γενική συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών .

 

Δευτέρα 04/02/2013 Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΣΜΕΔΕ για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανεξάρτητα από χρέη στο ταμείο.

 

Τρίτη, 05/02/2013 Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Τράπεζα Αττικής ενάντια στην νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Μετά από πίεση των συγκεντρωμένων, η Γενική Συνέλευση των μετόχων δεν πραγματοποιήθηκε και αναβλήθηκε για τις 18 Φλεβάρη.

 

Τετάρτη 06/02/2013 Συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση των ναυτεργατών στο Λιμάνι του Πειραιά. Ενάντια στην κυβερνητική απαγόρευση των απεργιών, με τις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις όσων κλάδων και εργαζομένων αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

 

Τετάρτη 06/02/2013 Παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας Νέας Ιωνίας για τη στήριξη του αγώνα εργαζόμενων στην εταιρία iSolar Technologies A.E. που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές του χρόνου μετά την παρατεταμένη μη καταβολή δεδουλευμένων και την καταχρηστική απόλυση μιας εξ αυτών, όταν επιχείρησε να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά τους.

 

Παρασκευή 08/02/2013 Παράσταση στα δικαστήρια της Ευελπίδων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης συναδέλφου και μέλους του σωματείου, κατά της εταιρίας HELIOSRES, για την παράνομη και εκδικητική απόλυσή του.

Ο συνάδελφος και ενεργό μέλος του σωματείου μας, εναντιώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην ανακοίνωση της εταιρείας, για μειώσεις από 10 έως 20% στους μισθούς και αλλαγή των συμβάσεων από ΙΚΑ σε Δ.Π.Υ (Δελτίο παροχής υπηρεσιών).

 

Παρασκευή 08/02/2013 Παράσταση στα γραφεία της εταιρίας EUROGROUP ΕΠΕ στο Γαλάτσι για την καταβολή δεδουλευμένων στο συνάδελφο και μέλος του σωματείου, ο οποίος απολύθηκε καταχρηστικά τον προηγούμενο Απρίλιο όταν επιχείρησε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα και νόμιμα δικαιώματά του. Η συγκεκριμένη εταιρία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της με βάση το διακανονισμό που είχε γίνει από την Επιθεώρηση Εργασίας τον Ιούλιο.

 

Σάββατο 09/02/2013 Συμμετοχή του σωματείου στην αντιφασιστική πορεία, στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

 

Τρίτη 12/02/2013 Το σωματείο ξεκινάει καμπάνια καταγραφής των ανέργων και πραγματοποιείται η πρώτη σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης μας ενάντια στην ανεργία, κατά την οποία συζητούνται οι πρωτοβουλίες του σωματείου για το επόμενο διάστημα. Προτείνεται ο συντονισμός με σωματεία και συλλογικότητες για κοινό βηματισμό ενάντια στην ανεργία, η συνεννόηση με σωματεία εργαζομένων στις μεταφορές προκειμένου να κατοχυρώσουμε δωρεάν μετακίνηση και με σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία για τη δωρεάν περίθαλψη των ανέργων.

 

Τρίτη 13/02/2013 Παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας Νέας Ιωνίας για τη στήριξη του αγώνα εργαζόμενων στην εταιρία iSolar Technologies A.E.

 

Τετάρτη 13/02/2013 Συμμετοχή στη σύσκεψη συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων στα γραφεία του ΣΜΤ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η αστυνομία «επισκέπτεται» το χώρο προκειμένου να «διερευνήσει αν τίθενται ζητήματα τάξης και ασφάλειας»! Μετά την απρόκλητη εισβολή της αστυνομίας ακολουθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Α.Τ. Ακρόπολης.

Παρασκευή 15/02/2013 – 09:00 Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Το σωματείο μισθωτών τεχνικών καταγγέλλει την απρόκλητη και πρωτοφανή παρουσία της αστυνομίας στη σύσκεψη συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων την Τετάρτη 13/2 στα γραφεία του.

 

Δευτέρα 18/02/2013 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΜΤ στην συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Αττικής και προκήρυξη στάσης εργασίας, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκ ευρώ που θα οδηγούσε σε νέα κλοπή από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ.

 

Τετάρτη 20/02/2013 Συμμέτοχή του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην 24ωρη πανεργατική απεργία και την συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο.

 

ΜΑΡΤΗΣ 2013

Σάββατο 02/03/2013 Πάρτι του σωματείου για την οικονομική ενίσχυση δικαστικών εξόδων αγωνιζόμενου συναδέλφου.

Δευτέρα 04/03/2013 Παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας της Νέας Ιωνίας, για την υπόθεση των εργαζόμενων στην ΗΛΒΙΟΚΑΤ ΑΒΕΕ, που μετά από ένα χρόνο απλήρωτης εργασίας έχουν προχωρήσει σε επίσχεση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

 

Τρίτη 05/03/2013 Με βάση την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών προχωρά στην έκδοση κάρτας ανεργίας των ανέργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων. Καταγράφουμε τους άνεργους και διεκδικούμε μέτρα προστασίας τους. Με διεκδικήσεις για επίδομα ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού, για όλους (μισθωτούς ή δελτίο), την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των ανέργων, τον υπολογισμό του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις, δωρεάν πρόσβαση σε συγκοινωνίες και νοσοκομεία.

 

Πέμπτη 07/03/2013 Παράσταση στην εταιρία iSolar Technologies A.E, για τη στήριξη του αγώνα εργαζόμενων για την καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών.

 

Δευτέρα 11/03/2013 Με πρωτοβουλία του ΣΜΤ πραγματοποιείται σύσκεψη σωματείων στου κλάδου για να συντονίσουμε τη δράση μας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, των θέσεων εργασίας, των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στη σύσκεψη βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα (Wind, της Ασπροφώς, της ΜΟΔ, του ΣΤΕΒ, των ΙΚΤΕΟ, του ΚΑΠΕ καθώς και συναδέλφων από τον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο), ενώ συζητήθηκαν ακόμη πρωτοβουλίες που σκοπεύουμε να λάβουμε για την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων συναδέλφων. Επιδίωξη είναι η συγκρότηση κοινού αγωνιστικού σχεδίου σωματείων, με κινητοποιήσεις και δράσεις, με κοινές παρεμβάσεις, περιοδείες στις εταιρείες, που υπάρχουν μειώσεις μισθών, απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων. Στόχος ένα κοινός αγωνιστικός σταθμός των σωματείων τον Απρίλη.

 

Τρίτη 12/03/2013 Συνεχίζεται η καταγραφή των ανέργων συναδέλφων και η έκδοση κάρτας.

 

Πέμπτη 14/03/2013 Συγκέντρωση στο Υπουργείο εργασίας με προκήρυξη στάσης εργασίας. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών απαιτεί Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια, περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. άμεση ανάκληση για τις αυξήσεις εισφορών και μείωση αυτών, αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών εισφορών στην κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής των εργαζόμενων, αποδέσμευση του ταμείου από την Attica Bank, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που διαλύουν τα δικαιώματα μας.

 

Τρίτη 19/03/2013 Συνεχίζεται η καταγραφή των ανέργων συναδέλφων και η έκδοση κάρτας.

 

Τρίτη 26/03/2013 Συνεχίζεται η καταγραφή των ανέργων συναδέλφων και η έκδοση κάρτας.

 

Πέμπτη 28/03/2013 Πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση στο ΕΤΑΑ με συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων και δυναμική παρουσία του σωματείου. Η διοίκηση και ο πρόεδρος του ταμείου ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να μην γίνει καμία συζήτηση. Παρά την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ (!), οι εργαζόμενοι και άνεργοι μηχανικοί, μπήκαν στο κτίριο και μετά από συνέλευση, αποφάσισαν την παραμονή τους στο χώρο του ΕΤΑΑ. Προκειμένου να συνεδριάσει το ΔΣ του ταμείου, για να πάρει θέση στο αίτημα της ακύρωσης της απόφασης για αύξηση των εισφορών, «κρατήθηκε» στο χώρο ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ. Οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι και το σωματείο αποχώρησαν αργά το βράδυ από το χώρο του ταμείου, καλώντας σε συγκέντρωση την ερχόμενη βδομάδα.

 

Σάββατο 30/03/2013 Συμμετοχή του ΣΜΤ στη συνέλευση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Ο συντονισμός συνεδριάζει με σκοπό το ξεδίπλωμα πρωτοβουλιών και αγώνων, μάχιμων διεκδικήσεων για την άμεση βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων και των ανέργων και κινηματικών ενεργειών για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την υπεράσπιση θέσεων εργασίας, ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις, υπεράσπιση, των δημόσιων αγαθών, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κατάργηση των χαρατσιών και την ανάσχεση της φοροληστείας, την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

ΑΠΡΙΛΗΣ 2013

 

Τρίτη 02/04/2013 Συνεχίζεται η καταγραφή των ανέργων συναδέλφων και η έκδοση κάρτας.

 

Πέμπτη 04/04/2013 Παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας Καλλιθέας για τη στήριξη του αγώνα απολυμένης από την εταιρία travelplanet24.

 

Πέμπτη 04/04/2013 Νέα μεγάλη συγκέντρωση στο ΕΤΑΑ, αποκλεισμός και κατάληψη του κτιρίου, αποκλεισμός του ΔΣ στην κατεύθυνση της δικαίωσης των αιτημάτων μας και την ακύρωση της απόφασης για την εφαρμογή των ληστρικών εισφορών. Έπειτα από 7 ώρες παραμονής στο χώρο του ταμείου οι συνάδελφοι αποχώρησαν, κηρύσσοντας τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Κυριακή 07/04/2013 Εργατική διαδήλωση στα προπύλαια και πορεία στο σύνταγμα που διοργανώθηκε από δεκάδες σωματεία.

 

Δευτέρα 08/04/2013 Νέα συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών .