Στεκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων ΑΣΕΠ της Δ/νσης Έργων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο!

Να μην περάσει η τρομοκρατία και οι απειλές!

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για αυξήσεις και νέες συμβάσεις χωρίς Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών!

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου στη Δ/νση Έργων του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σε κινητοποιήσεις. Διεκδικούν αυξήσεις στις αμοιβές τους, καθώς και νέες συμβάσεις με ευνοϊκότερο καθεστώς, χωρίς δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Οι συνάδελφοι εργάζονται με μίσθωση έργου εδώ και περίπου 6 χρόνια, με συμβάσεις που υπογράφηκαν ύστερα από διαδοχικές διαδικασίες ΑΣΕΠ. Ήταν μια απόφαση που, ακολουθώντας την πρακτική που για χρόνια αντιμετωπίζει ο κλάδος στον ιδιωτικό τομέα, τη δουλειά με μπλοκάκι, ήρθε να καλύψει θέσεις εργασίας μπροστά στην ανάγκη ολοκλήρωσης των μελετών Κτηματογράφησης και μάλιστα με εξειδικευμένους μηχανικούς, με κατά μέσο όρο σήμερα 15ετή εμπειρία.

Η απασχόληση με συμβάσεις μίσθωσης έργου σε Δημόσιο Φορέα περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ενώ οι συνάδελφοι κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τους μόνιμους συναδέλφους τους και υπάρχει καθεστώς ενιαίου μισθολογίου, οι αμοιβές τους είναι αρκετά χαμηλότερες. Ενώ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υποχρεώνονται να εκτελούν καθήκοντα δημοσίου υπαλλήλου, για παράδειγμα στο πλαίσιο της στοχοθεσίας, ή να εκτελούν αποφάσεις της Δ/νσης με τη μορφή του «εντέλλεσθε». Από την άλλη όμως, ως «ελεύθεροι επαγγελματίες» δεν δικαιούνται επισήμως κανενός είδους άδεια, αποζημίωση απόλυσης, ταμείο ανεργίας, ενώ οι φορολογικές υποχρεώσεις μόνο μεγάλα έξοδα και κινδύνους έχουν επιφέρει.

Από τις 09.04.2024 που έθεσαν τα ζητήματα αυτά στη διοίκηση του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο και το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει μεσολαβήσει μία μονοήμερη αποχή, μία συνάντηση με τη Διοίκηση και μία διήμερη αποχή. Στη συνάντηση διατυπώθηκαν αρχικά γενικές θετικές προθέσεις από την πλευρά της Διοίκησης, όμως κυρίως παρουσιάστηκαν και εκφράστηκαν εμφατικά διάφορα προβλήματα, δυσκολίες και νομικά κωλύματα, όπως άλλωστε έχουν διατυπωθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, στο πλαίσιο αντίστοιχων συζητήσεων, αφήνοντας τους συναδέλφους επί της ουσίας στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Καθώς οι συνάδελφοι δεν έλαβαν καμία απάντηση στο αίτημά τους για συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες ενέργειες, προχώρησαν σε νέα, τριήμερη αποχή στις 4, 5 και 6 Ιουνίου.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων συναδέλφων στη Δ/νση Έργων του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο!

Είναι ένας σημαντικός αγώνας, ενάντια στο καθεστώς εργασίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και για αξιοπρεπείς μισθούς!

Είναι ένας σημαντικός αγώνας ενάντια στις απειλές και την τρομοκρατία!