To Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλει το αρχιτεκτονικό γραφείο «Sinas Architects» για την απόλυση συναδέλφισσας.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση της συναδέλφισσας την Παρασκευή 18/10 στις 08.30 (Ωκεανίδων 22, Ν.Κόσμος).

H απόλυση της συναδέλφισσας πραγματοποιήθηκε μόλις δέκα ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους εργασίας, χωρίς καμία προειδοποίηση.  Πρόκειται για μεθόδευση της εργοδοσίας ώστε η συναδέλφισσα να μη λάβει την προβλεπόμενη αποζημίωση της, κάτι που καθιστά την απόλυση καταχρηστική.

To αρχιτεκτονικό γραφείο “SINAS” ξεχωρίζει για τις πολλές διακρίσεις που έχει λάβει στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Τί επιφυλάσσει όμως η εργοδοσία για τους ανθρώπους που υλοποιούν το «όραμα» της εργοδοσίας? Η τελευταία απόλυση ήταν η τρίτη κατά σειρά μέσα στον χρόνο, ενώ οι μισθοί στο συγκεκριμένο γραφείο είναι ιδιαίτερα χαμηλοί.

Αποτελεί τακτική των εταιρειών να «ανακυκλώνουν» νέους, χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή αποζημίωσης. Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοί μας καλούνται να σχεδιάσουν πολυτελείς βίλες στα νησιά ενώ αμείβονται με ψίχουλα και ζουν υπό την ανασφάλεια της απροειδοποίητης απόλυσης.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παρενέβη άμεσα και ενημέρωσε την εταιρεία ότι αν δεν καταβληθεί στη συναδέλφισσα η προβλεπόμενη αποζημίωση, θα στηρίξει τη διεκδίκηση της με κάθε μέσο.

Η περίπτωση του αρχιτεκτονικού γραφείου «Sinas Architects» δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Η πείρα του Σωματείου μας δείχνει πως αυτά τα τεχνάσματα τελικώς αποτυγχάνουν με την αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων, έχοντας και τη στήριξη του σωματείου μας. Έτσι έγινε και στην πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση της εταιρείας 8 BELLS όπου η εργοδοσία υποχώρησε και παρά τις αρχικές της αρνήσεις κατέβαλλε την πλήρη αποζημίωση απόλυσης.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, η καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, η επιχείρηση ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και των όρων εργασίας και οι χωρίς προειδοποίηση απολύσεις δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.), 5ήμερο -7ωρο -35ωρο,
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.