Εδώ και αρκετούς μήνες η διοίκηση της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ δεν πληρώνει τις νόμιμες αποδοχές των εργαζομένων της. Μέχρι αυτήν τη στιγμή έχει καθυστερήσει πληρωμές στους εργαζόμενους της πάνω από 5 μήνες ενώ σε πληθώρα εργαζομένων χρωστάει ακόμα μεγάλα ποσά από μισθούς του 2017. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμα δεν έχει εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα 2018.

Η τακτική αυτή, της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας κρατάει εδώ και χρόνια. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση επίσχεσης όπως επίσης αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι διεκδικούν ή είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν δικαστικά τις νόμιμες δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ συμφερόντων οικογένειας Καλογρίτσα έχει σοβαρές ευθύνες που έχει φέρει σε κατάσταση απληρωσιάς εκατοντάδες εργαζόμενους της. Δείχνει και την συσχέτιση με τα φαινόμενα διαπλοκής που κατά καιρούς έχουν έρθει στην επιφάνεια της επικαιρότητας. Πακτωλός χρημάτων για τη διεκδίκηση άδειας στο διαγωνισμό τηλεοπτικών σταθμών και ταυτόχρονα απλήρωτα δάνεια που ξεπερνούν τα 90 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Αττικής. Η διοίκηση του ΤΟΞΟΤΗ ΑΕ είναι η πρώτη στη χώρα μας που χρησιμοποίησε το νέο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το μπλοκάρισμα των απεργιακών κινητοποιήσεων με το αιτιολογικό της μη τήρησης του 50+1. Δημιούργησε εργοδοτικό σωματείο και παρουσιάζοντας το στα δικαστήριο ισχυρίστηκε και πέτυχε να κηρύξει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της εταιρείας.

Το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας επεκτείνεται και σε εταιρείες που αναλαμβάνουν υπεργολαβίες της ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., όπως για παράδειγμα την ΕΛΛΚΑΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, όπου όχι μόνο καθυστερούνται τα δεδουλευμένα, αλλά υπάρχουν εργαζόμενοι που για την εργασία τους έχουνε αμειφθεί με 0 (μηδέν) ευρώ.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων για την πλήρη εξόφληση τους και τη εξασφάλιση της συνέχισης της εργασίας τους.