ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 

Τη στιγμή που, υπό το βάρος των μεγαλειωδών εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε σε υποχώρηση, ψάχνοντας να βρει στήριξη για τη συνέχιση του βάρβαρου έργου της, το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τότε ήταν η χούντα των συνταγματαρχών, τώρα είναι η χούντα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με την υποστήριξη των τραπεζιτών και των εργοδοτών. Τότε ήταν ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που κινούσε τα νήματα, σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο. Όπως και τότε, όρος επιβίωσης ήταν η ανατροπή του καθεστώτος, έτσι και σήμερα, η σύγχρονη δικτατορία των αγορών και των τραπεζών σε πλήρη σύμπλευση με τα εργοδοτικά συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ανατραπεί για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι το μέλλον και την αξιοπρέπειά τους.

Δεν πρέπει να γελιόμαστε, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον εντολοδόχο, αρχιτραπεζίτη Παπαδήμο δεν είναι τυχαία. Είναι επιλογή του κεφαλαίου για να εξαγοράσει χρόνο και να ολοκληρώσει το αποτρόπαιο έργο της επίθεσης ενάντια στα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Το τσάκισμα όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό και η λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων, η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων, οι απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια καθώς και το τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων που έρχεται, είναι στην πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης των Τραπεζιτών.

Το κεφάλαιο επενδύει στη στήριξη αυτή της πολιτικής με μόνο όπλο την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας και το φόβο εξόδου από το Ευρώ. Τα τείχη όμως έχουν πέσει και έχει γίνει ξεκάθαρο ότι το ευρώ και η ΕΕ είναι συνώνυμα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των τραπεζιτών. Τρομοκρατία δεν είναι η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ. Τρομοκρατία είναι οι πολιτικές που ακολουθούν για να μείνουμε σε αυτά, τρομοκρατία είναι η επόμενη μέρα μετά τη διάσωση όπως τη φαντάζονται, όπου τα εργατικά στρώματα θα είναι ρημαγμένα και που μία εικόνα του τι έρχεται, τη βιώνουμε ήδη με τα συνεχή χαράτσια και την ανεργία να χτυπάει κόκκινο. Ο λαός και οι εργάτες δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το Ευρώ και την ΕΕ, παρά μόνο με τη ρήξη και αποδέσμευση από αυτά.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο λαός τους έδειξε ότι δεν συναινεί σε αυτήν την πολιτική αφαίμαξης και αυτοί, σε άτακτη υποχώρηση, φτιάξανε μία δικιά τους πιο επιθετική συναίνεση για να συνεχίσουν το έργο τους. Απροκάλυπτα πλέον, όλες οι μνημονιακές-εργοδοτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, στηρίζουν τον πόλεμο που μας κήρυξαν. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Πιάνοντας το ιστορικό νήμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καθώς και την πρόσφατη πείρα των μαζικών κινητοποιήσεων και των μεγαλειωδών απεργιών, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να φύγουν!

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις και τις απεργίες. Οργανώνουμε τον αγώνα και τις αντιστάσεις μας μέχρι να ανατρέψουμε αυτούς και τις πολιτικές τους.

 

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΕ -ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 15:30