Συνεδρίαση επιτροπής αγώνα Δευτέρα 8 Φλεβάρη 7μμ (στα γραφεία του σωματείου)

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και την πρωτοφανή συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φλεβάρη, απέναντι στο ασφαλιστικό έκτρωμα, την φοροεπιδρομή και στην λεηλασία των δικαιωμάτων μας.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους τεχνικούς που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα του Σωματείου, στην συγκέντρωση στο μουσείο και στην πορεία προς την Βουλή. Το σωματείο είχε σημαντική συμβολή στην επιτυχία της απεργίας με την μαζική γενική του συνέλευση, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και καμπάνια ενημέρωσης των συναδέλφων. Εκατοντάδες μηχανικοί και τεχνικοί, νέοι συνάδελφοι της επισφάλειας και της ανεργίας, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, μισθωτοί και υποαπασχολούμενοι, συγκροτήσαμε ένα μαζικό και μαχητικό μπλοκ και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Με την συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία και τις συγκεντρώσεις, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, ένωσαν τη φωνή και τον αγώνα τους με τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τα μπλόκα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, απέναντι στην διάσπαση και τον κατακερματισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση και όλα τα μνημονιακά κόμματα.

Η πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη ήταν η αρχή. Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας, με συντονισμένη αποφασιστική πάλη και κλιμάκωση, απέναντι στον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, τις ευρωμνημονιακές διοικήσεις του ΤΕΕ και των διαφόρων «επιστημονικών» φορέων, που θεωρούν αναγκαίο τον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα και κάνουν λόγο για «εξαιρέσεις» και «ελαφρύνσεις».
Με παλλαϊκό ξεσηκωμό να δώσουμε μάχη ανατροπής, για να μην έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα, να ανατραπεί το σχέδιο ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.