Την Τρίτη 17/12 καλέστηκε γενική συνέλευση του σωματείου με θέμα την ανεργία. Η συνέλευση δεν είχε την τυπική απαρτία, ωστόσο πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το θέμα και για τις πρωτοβουλίες του σωματείου γύρω από αυτό.

Το επόμενο διάστημα το σωματείο μισθωτών τεχνικών θα προχωρήσει στα παρακάτω:

 

  1. Σε συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη στο ΤΣΜΕΔΕ, στις 9:00 και διαδήλωση στο Υπ. Εργασίας, με στάση εργασίας 9-12. Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΑ (Μάρνη 22) στις 3.00 μμ ενάντια στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) και τις κατασχέσεις

  1. Επιδιώκουμε τον συντονισμό με σωματεία του κλάδου, επιτροπές αγώνα και εργατικές λέσχες στις γειτονιές για την συγκρότηση μετώπου υπεράσπισης των εργασιακών – ασφαλιστικών – κοινωνικών δικαιωμάτων εργαζόμενων κι ανέργων.

Στόχοι είναι:

Κοινές εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς-κέντρα κατάρτισης-τοπικούς ΟΑΕΔ.

Η διοργάνωση κεντρικής διαδήλωσης για την ανεργία στα τέλη Γενάρη στην Αθήνα.

Η δημιουργία κέντρου αγώνα για το συντονισμό πρωτοβουλιών ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, την πρόσβαση όλων στα βασικά κοινωνικά αγαθά( περίθαλψη, κατοικία, μεταφορές κτλ )

 

  1. Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται στους χώρους υγείας-μεταφορών-ενέργειας με στόχο την αναγνώριση της ιδιότητας των άνεργων συναδέλφων( με εξαρτημένη σχέση ή με μπλοκάκι) μέσω της κάρτας ανεργίας του σωματείου και την πολιτική τους στήριξη για ελεύθερη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά.

  1. Διοργανώνουμε αλληλέγγυα μαθήματα αυτομόρφωσης στο σωματείο για συναδέλφους. Καλούμε σε σύσκεψη που θα αναζητήσει διαθεσιμότητες και προτάσεις για την κατάρτιση ενός πρώτου κύκλου μαθημάτων στις 8 Γενάρη στα γραφεία του ΣΜΤ.

  1. Συγκροτούμε ταμείο αλληλεγγύης για την ενίσχυση των οικονομικών αναγκών που προκύπτουν για την κάλυψη δικαστικών εξόδων σε συναδέλφους που διεκδικούν δεδουλευμένα, επαναπροσλήψεις κτλ. Με ευθύνη της διοίκησης του σωματείου εξετάζουμε ιδιαίτερες περιπτώσεις μακροχρόνια άνεργων συναδέλφων και συμβάλουμε στην οικονομική τους στήριξη, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

  1. Το επόμενο διάστημα θα διοργανώσουμε σύσκεψη για την παρέμβαση μας στους εργαζόμενους που απασχολούνται με training voucher, με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και γενικά τις νέες μορφές ελαστικής εργασίας.