________________________

Ροή Ενημέρωσης

28/07/2011

Κήρυξη νέας Απεργίας από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στην εταιρεία.

27/07/2011

Παρέμβαση – ενημέρωση των εργαζόμενων έξω από τα νέα γραφέια της εταιρείας στο Κορωπί .

20/07/2011

Η εργοδοσία αποφάσισε ξαφνικά τη μεταφορά των γραφείων της εταιρείας στο Κορωπί !

19/07/2011

Κήρυξη Απεργίας από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στην εταιρεία.

Απαιτούμε να ανακληθούν οι απολύσεις .

18/07/2011
 
Παράσταση διμαρτυρίας έξω από την εταιρεία .
 
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έλεγχος της επιθεώρησης εργασίας,παρουσία και κατόπιν αιτήματός του ΣΜΤ για να διαπιστωθεί η καταγγελία για καταστρατήγηση του ωραρίου. Βρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι να δουλεύουν υπερωριακά τους οποίους η εργοδοσία προσπαθούσε να διώξει άρον άρον.
 
15/07/2011

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας από μέλη του σωματείου, ενάντια στις απολύσεις των συνάδελφων .

14/07/2011

Μοιράστηκε ανακοίνωση του ΣΜΤ στους εργαζόμενους και επιδιώχθηκε συνάντηση με την εργοδοσία που δεν έγινε .

11/07/2011

Απολύθηκε συνάδελφος που μοίραζε ανακοίνωση διαμαρτυρόμενος για την απόλυση του πρώτου συνάδελφου

08/07/2011

Ανακοινώθηκε σε συνάδελφο, εργαζόμενο της εταιρείας η απόλυσή του διότι "δεν ολοκλήρωσε το project στον προγραμματισμένο χρόνο", πράγμα που προυπέθετε να εργαστεί υπερωριακά και Σαββατοκύριακα, χωρίς πληρωμή .

_______________________________________________________________

 

Νέα απεργία στην INTERNETQ, την Πέμπτη 28 Ιούλη

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Μετά το κύμα απολύσεων της προηγούμενης εβδομάδας, ξεδιπλώθηκε ένα σύνολο δράσεων αλληλεγγύης και διεκδίκησης, με αποκορύφωμα την 24 ωρη απεργία που κηρύχθηκε από το σωματείο μας και το ΣΕΤΗΠ και στηρίχθηκε από περισσότερους από 150 εργαζόμενους και εκπροσώπους σωματείων του κλάδου. Όμως δεν αρκεί αυτό. Η εργοδοσία παραμένει αμετακίνητη σε ότι αφορά τις απολύσεις και επιπλέον προκλητικά μετέφερε τα γραφεία της στο Κορωπί, μέχρι τέλη Αυγούστου. Από αυτή την άποψη, είναι αναγκαίο να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η δική μας στάση μπορεί να είναι μόνο μία .

Δεν μπορούμε να μείνουμε παθητικοί θεατές, αυταπατώμενοι ότι μπορούμε να τη βολέψουμε ατομικά. Η εργοδοσία δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Κάθε απόλυση μας αφορά όλους. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Με μαζικό, αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν.

Είναι σε όλους πια γνωστοί οι λόγοι που η εταιρεία απέλυσε τους συνάδελφους. Η διεκδίκηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων, το να τηρείται στοιχειωδώς το ωράριο και οι μέρες εργασίας, αλλά και η αλληλεγγύη προς τον συνάδελφο αποτελούν για την εργοδοσία Casus Belli . Αξιοποιώντας τις πολιτικές των μνημονίων, της κυβέρνησης, της Ε.Ε, της τρόικας που στοχεύουν στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων εντείνει την επίθεση της στα δικαιωματά μας.

Σαν εργαζόμενοι προσφέρουμε τον κόπο μας, το χρόνο μας, τις γνώσεις μας, τις ικανότητές μας, πολλές φορές στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Η εταιρεία που πλούτισε τόσα χρόνια από τη δουλειά μας, τώρα τρομοκρατεί, απολύει, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία μας, για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε υποταγμένοι, σε όποιο ρυθμό και με όποιες συνθήκες μας επιβάλλουν κάθε φορά, προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη τους.

Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ των συναδέλφων. Η εργοδοσία να παύσει κάθε πρακτική με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων. Απέναντι στην αυθαιρεσία και στις απολύσεις, η απάντηση μας θα είναι μαζική και αποφασιστική.

Καλούμε την Πέμπτη 28 Ιουλίου σε απεργία στην εταιρεία Internet-Q

Απαιτούμε

  • άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων
  • τήρηση του ωραρίου – όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
  • αυξήσεις στους μισθούς

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

_______________________________________________________________

 

     Nέα Ανακοίνωση του ΣΜΤ

 

3 ΑΚΟΜΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Internet-Q

Κηρύσσουμε την Τρίτη 19 Ιουλίου απεργία στην εταιρεία Internet-Q, διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Καλούμε σε συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Τροίας 17 Κυψέλη), την μέρα της απεργίας, στις 9 πμ.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τις απολύσεις στην InternetQ και ζητά την άμεση ανάκληση τους.

Ο πρώτος συνάδελφος απολύθηκε για παραδειγματισμό επειδή δεν τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα ενός έργου. Στην πραγματικότητα η ομάδα του συνάδελφου αρνήθηκε να εργαστεί απλήρωτες υπερωρίες και σαββατοκύριακα προκειμένου να τηρηθούν οι εν λόγω ημερομηνίες .Ο δεύτερος συνάδελφος απολύθηκε όταν μοίρασε ανακοίνωση ενημέρωσης στους συναδέλφους για την απόλυση του πρώτου. Στη συνέχεια, άλλοι τρεις συνάδελφοι απολύονται, σε μια πρωτοφανή επίδειξη εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δεδομένου πως οι εργαζόμενοι είχαν πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση των νόμιμων εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και με βάση το γεγονός πως το κύμα απολύσεων ξεκίνησε μετά την πρώτη αντίδραση στις αξιώσεις της εργοδοσίας για απλήρωτη υπερεργασία, οι διώξεις αποτελούν επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα .

Είναι προφανές πως η εταιρεία, προσπαθεί αφενός να εντατικοποίησει τις συνθήκες εργασίας καταστρέφοντας τις ζωές των εργαζόμενων, αλλά δημιουργώντας κερδοφορία για την ίδια, αφετέρου να συντρίψει προκαταβολικά και παραδειγματικά κάθε προσπάθεια αντίστασης. Λίγο πολύ δηλαδή η ίδια κατάσταση που ζούμε το τελευταίο διάστημα σε όλη την κοινωνία . Είναι χαρακτηριστικό πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «επικαλεστεί» την οικονομική κρίση, δεδομένου πως η τελευταία χρονιά έκλεισε με διπλασιασμό της κερδοφορίας της (!) και  βρίσκεται σε φάση προσλήψεων για να καλύψει την επέκτασή της .

Παράλληλα όμως με την εντατικοποίηση των όρων εργασίας, η εργοδοσία προχωρά και σε αναδιάταξη των δραστηριοτήτων της, επενδύοντας στη δημιουργία θυγατρικών εταιρειών που θα αναλάβουν τμήματα της δουλειάς. Αυτό , όπως έχει φανεί και σε άλλες εταιρείες του χώρου όπου υπήρξαν αντίστοιχες εξελίξεις, το πιθανότερο είναι πως θα έχει συνέπεια και άλλες απολύσεις στο όνομα της αναδιάρθρωσης με τους τωρινούς απολυμένους να είναι μόνο το πρώτο κύμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Σαν εργαζόμενοι προσφέρουμε τον κόπο μας, το χρόνο μας, τις γνώσεις μας, τις ικανότητές μας, πολλές φορές στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Η εταιρεία που πλούτισε τόσα χρόνια από τη δουλειά μας, τώρα τρομοκρατεί, απολύει, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία μας, για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε υποταγμένοι, σbε όποιο ρυθμό και με όποιες συνθήκες επιβάλλει κάθε φορά η εργοδοσία, προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της. Οι απολύσεις στην εταιρεία InternetQ, προστίθενται σε ένα γαϊτανάκι απολύσεων και τρομοκρατίας της εργοδοσίας, σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση για να κατεδαφίσει κάθε δικαίωμα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε κοινό μέτωπο με τις επιχειρήσεις, ξεθεμελιώνουν κάθε προηγούμενη κατάκτηση. Αυτή η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Απολύσεις,  μειώσεις μισθών, ατέλειωτες ώρες απλήρωτης εργασίας κα. Ο κλάδος αιχμή των νέων τεχνολογιών, που βρισκόταν σε τεράστια ανάπτυξη πάνω από δυο δεκαετίες , προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία του πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που τόσα χρόνια ξεζούμιζε!

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάσταση, αυταπατώμενοι ότι μπορούμε να τη βολέψουμε ατομικά. Η  εργοδοσία δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Κάθε απόλυση μας αφορά όλους. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Με μαζικό, αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν.

Κηρύσσουμε την Τρίτη 19 Ιουλίου  σε απεργία στην εταιρεία Internet-Q , διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων .

Συνέλευση των εργαζόμενων στην εταιρεία, την ίδια μέρα, 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Καλούμε σωματεία και συνδικαλιστές, την Τετάρτη, 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για τη συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων .

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ των συναδέλφων. Η εργοδοσία να παύσει κάθε πρακτική με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων. Απέναντι στην αυθαιρεσία και στις απολύσεις, η απάντηση μας θα είναι μαζική και αποφασιστική.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

_______________________________________________________________

Πρώτη ανακοίνωση του ΣΜΤ για το θέμα

 

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τις απολύσεις στην InternetQ και ζητά την άμεση ανάκληση τους.
Ο πρώτος συνάδελφος απολύθηκε για παραδειγματισμό επειδή δεν τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα ενός έργου. Στην πραγματικότητα η ομάδα του συνάδελφου αρνήθηκε να εργαστεί απλήρωτες υπερωρίες και σαββατοκύριακα προκειμένου να τηρηθούν οι εν λόγω ημερομηνίες .
Ο δεύτερος συνάδελφος απολύθηκε όταν διμαρτυρήθηκε για την απόλυση του πρώτου .
Είναι προφανές πως η εταιρεία, προσπαθεί αφενός να εντατικοποίησει τις συνθήκες εργασίας καταστρέφοντας τις ζωές των εργαζόμενων, αλλά δημιουργώντας κερδοφορία για την ίδια, αφετέρου να συντρίψει προκαταβολικά και παραδειγματικά κάθε προσπάθεια αντίστασης . Λίγο πολύ δηλαδή η ίδια κατάσταση που ζούμε το τελευταίο διάστημα σε όλη την κοινωνία .

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.
Σαν εργαζόμενοι προσφέρουμε τον κόπο μας, το χρόνο μας, τις γνώσεις μας, τις ικανότητές μας, πολλές φορές στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Η εταιρεία που πλούτισε τόσα χρόνια από τη δουλειά μας, τώρα τρομοκρατεί, απολύει, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία μας, για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε υποταγμένοι, σbε όποιο ρυθμό και με όποιες συνθήκες επιβάλλει κάθε φορά η εργοδοσία, προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της.
Οι απολύσεις στην εταιρεία InternetQ, προστίθενται σε ένα γαϊτανάκι απολύσεων και τρομοκρατίας της εργοδοσίας, σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση για να κατεδαφίσει κάθε δικαίωμα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε κοινό μέτωπο με τις επιχειρήσεις, ξεθεμελιώνουν κάθε προηγούμενη κατάκτηση. Αυτή η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Απολύσεις,  μειώσεις μισθών, ατέλειωτες ώρες απλήρωτης εργασίας κα. Ο κλάδος αιχμή των νέων τεχνολογιών, που βρισκόταν σε τεράστια ανάπτυξη πάνω από δυο δεκαετίες , προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία του πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που τόσα χρόνια ξεζούμιζε!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάσταση, αυταπατώμενοι ότι μπορούμε να τη βολέψουμε ατομικά. Η  εργοδοσία δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Κάθε απόλυση μας αφορά όλους. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Με μαζικό, αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν.


ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ των συναδέλφων. Η εργοδοσία να παύσει κάθε πρακτική με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων. Απέναντι στην αυθαιρεσία και στις απολύσεις, η απάντηση μας θα είναι μαζική και αποφασιστική.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!


Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!