Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την φαρμακευτική πολυεθνική εταιρεία Glaxo Smith Kline, η οποία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε δέκα απολύσεις εργαζόμενων. Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και δυο εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδας. Οι απολύσεις αυτές, αποτελούν συνέχεια της πολιτικής της Glaxo και της συστηματικής καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, τον εξαναγκασμό σε εθελούσιες αποχωρήσεις.

Η Glaxo, όπως και οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες στο φάρμακο, αλλά και σε άλλους κλάδους, προχωρά όλα αυτά τα χρόνια σε αναδιαρθρώσεις με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Το πογκρόμ απέναντι στους εργαζόμενους συνοδεύτηκε από την αξιοποίηση όλων των μνημονιακών νόμων. Η τεράστια κερδοφορία της Glaxo βασίστηκε και εξακολουθεί στις περικοπές κατακτημένων δικαιωμάτων και στις απολύσεις.

Ο αγώνας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία της Glaxo, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Αγώνας που θα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων, των γενικών συνελεύσεων των σωματείων τους, για να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Με τη συναδελφική αλληλεγγύη, την οργάνωσή σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.