Χθές το πρωί έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Μαρία Μάντζαρη, αρχιτέκτονας μηχανικός και μέλος του σωματείου μισθωτών τεχνικών. Ήταν μόλις 34 ετών.

Ήδη από όταν ήταν στην αρχιτεκτονική σχολή του ε.μ.πολυτεχνείου, συμμετείχε ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες της εποχής, όπως στις κινητοποιήσεις της δεκαετίας του 2000 μέχρι και το μεγάλο φοιτητικό κίνημα του 2006-07. Στις συντονιστικές επιτροπές των καταλήψεων και στις διαδηλώσεις.

Με το πέρασμά της στο επάγγελμα και στην εργασία, ήρθε και η ενασχόλησή της τόσο με το σωματείο μας όσο και με τον επιστημονικό σύλλογο των αρχιτεκτόνων, όπου είχε πλούσια δραστηριότητα. Ως υποψήφια διδάκτωρ, ασχολήθηκε ερευνητικά με το ζήτημα της κατοικίας και την επίδραση της καπιταλιστικής κρίσης πάνω σε αυτό.

Ακόμα και μετά την εμφάνιση της ασθένειάς της και τις πρώτες βαριές θεραπείες, δεν έλειψε από τις μάχες του σωματείου. Κανείς και καμιά δε θα την ‘έψεγε’ αν δεν είχε φυσική παρουσία, αλλά η Μαρία επέλεγε να έρχεται. Με την ανιδιοτέλεια και την αφοσίωσή της, έδινε δύναμη στους γύρω τhς να παλεύουν για το δίκιο. Και με το παράδειγμά της, θα δίνει για πολύ καιρό ακόμα.

Συλλυπούμαστε μαζί με τους φίλους και τις φίλες, τον αδερφό της και τη μητέρα της

Η κηδεία της Μαρίας γίνεται την Παρασκευή 24 Αυγούστου ώρα 13.00, στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας