Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες στα νοσοκομεία στις 7 Απρίλη στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία, που οργάνωσαν η ΟΕΝΓΕ και σωματεία των υγειονομικών από άκρη σε άκρη της χώρας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού.

Στο πλευρό τους εκατοντάδες εργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες που έσπασαν το φράγμα της σιωπής και ένωσαν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Όλοι μαζί έστειλαν μήνυμα αγώνα για δημόσια, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας ενώ έκαναν σαφές πως δεν αρκούνται στα επικοινωνιακά διαγγέλματα της κυβέρνησης για δήθεν βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο ΕΣΥ, προσλήψεις και άνοιγμα νέων ΜΕΘ.

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών βρεθήκαμε  την Τρίτη 7 Απρίλη στην πύλη του Νοσοκομείου Σωτηρία για να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των αγωνιζόμενων υγειονομικών, γιατί από τους αγώνες του σήμερα εξαρτάται η σωτηρία του λαού μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία έστειλε αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, ενώ εξαιρετικά επικίνδυνη ήταν στον Ευαγγελισμό όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιδίωξαν να μπουν στον προαύλιο χώρο για να βάλουν πρόστιμα στους συγκεντρωμένους και να κάνουν συλλήψεις. Οι αντιδράσεις των συγκεντρωμένων ήταν πολύ έντονες και φωνάζοντας συνθήματα υποχρέωσαν την ομάδα ΔΙΑΣ να αποχωρήσει. Η θλιβερή εκφοβιστική παρουσία της αστυνομίας και τα πρόστιμα που έκοψε σε συμπαραστάτες/τριες των γιατρών σε Ν. Σμύρνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα δεν πτοούν κανέναν.

Νίκη στον αγώνα των υγειονομικών!

Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο, όχι ο λαός και οι εργαζόμενοι