Το πρωί της Τρίτης 4 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε δυναμική και μαζική κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην εταιρεία SELLER Hellas. Η κινητοποίηση έγινε για την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης εργαζόμενου, μέλους του σωματείου μας, που απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να δώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα στην εργοδοσία!

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του σωματείου απέναντι σε μέτρα κατάφωρης παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία σχεδιάζει την συγκρότηση βάσης δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα βιομετρικά στοιχεία για να ελέγχει την είσοδο στην εταιρεία καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης με κάμερες για τον έλεγχο της παραγωγικότητας των εργαζόμενων.

Μετά την παρέμβαση του σωματείου, ο εργοδότης Χαράλαμπος Κουτσούρης δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει σε αυτά τα σχέδια. Όμως ένα μήνα μετά, προχώρησε στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου, ο οποίος από την αρχή διαφώνησε και δε δέχτηκε να δώσει το αποτύπωμά του! (δείτε και εδώ).

Το Σωματείο απάντησε με μαζική κινητοποίηση στην είσοδο της εταιρίας, με συνθήματα, μοίρασμα ανακοινώσεων, ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την εργοδοσία στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι του ΣΜΤ, του ΕΚΑ και άλλοι συνδικαλιστές. Στην συνάντηση ο εργοδότης δήλωσε πως η απόλυση έγινε λόγω απόδοσης και αρνήθηκε την επαναπρόσληψη. Όπως φαίνεται η εργοδοσία αποθρασυμένη από το αντεργατικό μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο, φτάνει σε νέο αντεργατικό οίστρο.

Έχει ήδη γίνει ήδη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και η τριμερής συνάντηση ορίστηκε στο ΣΕΠΕ Άνοιξης στις 20 Σεπτέμβρη στις 11πμ, όπου θα γίνει νέα κινητοποίηση του Σωματείου.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας καθώς και νέες κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε να ακυρωθεί η παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου – Δε θα ανεχθούμε καμιά απόλυση εργαζόμενου που αρνείται την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων!

Πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων – Να μην εφαρμοστεί καμία μέθοδος παρακολούθησης και παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων.