• Ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης συναδέλφισσας που συμμετείχε στην απεργία της 6ης Απρίλη
  • Να σταματήσει η καταπάτηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων στην εταιρεία
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους

Tην Παρασκευή 13 Μάη η διοίκηση της εταιρείας «Green Properties» προχώρησε σε απόλυση συναδέλφισσας, επικαλούμενη «εσωτερική αναδιάρθρωση» του τμήματος της και «ανάθεση του έργου σε εξωτερική εταιρεία». Όλως  τυχαίως η συναδέλφισσα είχε συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία της 6ης του Απρίλη.Μόλις δήλωσε την πρόθεσή της για συμμετοχή στην απεργία δέχτηκε «επίθεση» απ’ την προϊστάμενή της προκειμένου να ξανασκεφτεί και να αλλάξει την απόφασή της. Συμμετείχε σε μία απεργία η οποία έβαζε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας, για συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει οι όμιλοι και οι εταιρείες του κλάδου, αξιοποιώντας τόσο το νόμο Χατζηδάκη όσο και συνολικά το νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αυτό  το νομικό οπλοστάσιο που αξιοποιεί η διοίκηση της Green Properties, τόσο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας της, όσο και για την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, με στόχο την υποταγή των εργαζομένων. Τρεις διαφορετικοί τύποι εργασίας για να διασπά και να διαπραγματεύεται χωριστά με κάθε «κατηγορία» (με πρόσληψη, με μπλοκάκι και με κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών, με μπλοκάκι και αυτασφάλιση των μηχανικών). Χαμηλοί μισθοί, δώρα/επιδόματα κατά το δοκούν, κομμένες άδειες, ξεχειλωμένα ωράρια και εντατικοποίηση της εργασίας από τη μία, διαρκής ανακύκλωση προσωπικού με εκδικητικές απολύσεις από την άλλη.

Ο ισχυρισμός, ότι η απόλυση της συναδέλφισσας οφείλεται σε επικείμενη αναδιάρθρωση του τμήματος, δεν μας πείθει! Άλλωστε η αγγελία εργασίας για εργαζόμενη/-ο με χαρακτηριστικά κατάλληλα για τη θέση της απολυμένης συναδέλφισσας δημοσιεύτηκε αμέσως μετά την απεργία της 6ης  Απρίλη και κατέβηκε λίγο πριν την απόλυσή της.

Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, στη Green Properties, να μην ανεχθούν άλλο αυτήν την κατάσταση! Η διοίκηση της εταιρείας δεν πρόκειται να σταματήσει την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων & τις αντεργατικές πρακτικές της αν δεν συναντήσει εμπόδια, αν δε τη σταματήσουν οι ίδιες και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Το Σωματείο θα βρεθεί στο πλευρό τους. Κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν είναι μόνος ή μόνη. Δε συναινούμε σε καμία απόλυση ή χειροτέρευση των όρων εργασίας στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια.

Οργανωνόμαστε στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και διεκδικούμε :

  • Ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης της συναδέλφισσας.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)
  • Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που να ορίζουν ρητά τις απολαβές, το ωράριο, το διάλειμμα τις ετήσιες άδειες.
  • Δώρα και επιδόματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Δικαιώματα για τις εγκύους συναδέλφους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Άδεια τοκετού και λοχείας, μειωμένο ωράριο φροντίδας παιδιού, με πλήρεις αποδοχές. Απαγόρευσή απόλυσης τους κατά το προβλεπόμενο διάστημα.
  • Γονικές άδειες ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)