Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι POLITEXNEIO.jpg

Δε μας χαρίστηκαν οι δημοκρατικές ελευθερίες και δεν τις παραδίδουμε!

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική και αστυνομική απαγόρευση κάθε συνάθροισης άνω των τεσσάρων ατόμων που εξαγγέλθηκε μέχρι τις 18 του Νοέμβρη. Το μέτρο της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στην χώρα πάρθηκε δυο φορές έως τώρα, στις 21/4/67 και στις 17/11/73 από την Χούντα των συνταγματαρχών. Εξάλλου τις τελευταίες μέρες, εν όψει και της 47ης Επετείου του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε κρεσέντο καταστολής.  

Η κυβέρνηση αποδεικνύει πως η πανδημία ήταν ένα πρόσχημα και πως ο πραγματικός στόχος της είναι να τρομοκρατήσει νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα για να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην πολιτική ΕΕ – κεφαλαίου.

Σαρανταεφτά χρόνια μετά την εξέγερση του πολυτεχνείου, δε θα επιστρέψουμε στις μαύρες ημέρες της απριλιανής δικτατορίας που έγινε με τη στήριξη των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και του ελληνικού κεφαλαίου. Η πορεία για το πολυτεχνείο είναι ο τρόπος για να εκφραστούν τα αιτήματα μας για δωρεάν δημόσια υγεία, για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” , “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”.

Στις 17 Νοέμβρη η διαδήλωση θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Πορευόμαστε από κοινού με το Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τις συλλογικότητες, τις πολιτικές οργανώσεις.

Όλες και όλοι φοράμε μάσκες και τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις.

Το Πολυτεχνείο είναι και θα παραμείνει ορόσημο αγώνα