ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ –ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ & ΕΕ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας ξεδιπλώνεται πάνω στο εύφλεκτο υλικό που τροφοδοτούσαν χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και ευρύτερα, οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δικτύων, των αγωγών μεταφοράς ενέργειας και δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, στις σφαίρες επιρροής, για την προώθηση των συμφερόντων των αστικών τάξεων.

Κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη με προσχήματα ξεδιπλώνει το δικό της σχέδιο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Άλλωστε αυτό καταδεικνύει ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας με κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 100 δις Ευρώ, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι ακραία υποκριτική η “καταδίκη” του πολέμου από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που επί χρόνια παρεμβαίνουν στην Ουκρανία και υποθάλπουν την όξυνση στην περιοχή. Είναι αυτοί (με τις ΗΠΑ επικυρίαρχες) που ευθύνονται για αναρίθμητες επεμβάσεις, πολέμους και κατοχές σε βάρος των λαών του πλανήτη (από τη Γιουγκοσλαβία ως τη Συρία Λιβύη, Σαχέλ κ.α.).

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών. Δε διεξάγεται για την ευημερία και την ασφάλειά τους. Τις συνέπειες σε όλα τα επίπεδα τις πληρώνουν οι λαοί με απώλειες ανθρώπινων ζωών, με αύξηση μεταναστευτικών ρευμάτων, με χειροτέρευση της ζωής τους, με ένταση της εκμετάλλευσης.

Η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση οδηγεί σε μια πολεμική σύγκρουση με απρόβλεπτες διαστάσεις. Η απάντηση στον πόλεμο δεν είναι η στοίχιση πίσω από τη μια ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Οι λαοί μπορούν να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά, αρκεί να αγωνιστούν για μια τέτοια προοπτική.

Το μέλλον που έχει ανάγκη ο λαός πρέπει να το οικοδομήσει, να το επιβάλλει με τον αγώνα του ενάντια στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά είναι τεράστιες γιατί εμπλέκουν το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους για να υπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, σε όλα τα σημεία του κόσμου. Γιατί έχουν κάνει τη χώρα μας ορμητήριο ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και μαγνήτη πιθανών αντιποίνων.

Με τον αγώνα μας λέμε :

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Όχι στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

 

Τα σωματεία και οι ομοσπονδίες να πρωτοστατήσουν στο αντιϊμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα!