Η εταιρεία “Diadilos Solutions” ( Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 314, Καλλιθέα), απασχολεί συναδέλφους/-ισσες με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ως υπεργολάβος σε έργο της Αττικό Μετρό, και συγκεκριμένα στη νέα Γραμμή 4 του Μετρό με αντικείμενο την επιθεώρηση κτιρίων, εντός της ζώνης επιρροής του έργου.

Μόλις δύο μήνες πριν, είχαμε καταγγείλει ξανά τη “Diadilos Solutions”, για την απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας κατά την εργασία και την καθυστέρηση καταβολής μισθών, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και από την έναρξη της πρόσληψης, η οποία έφτανε έως και τους 5 μήνες!

Η εταιρεία ισχυριζόταν τότε, ότι η αδυναμία αυτή οφειλόταν σε καθυστέρηση πληρωμών από την πλευρά της κοινοπραξίας του ομίλου AVAX με τις GHELLA SpA & ALSTOM TRANSPORT S.A., που έχει αναλάβει την κατασκευή της γραμμής 4. Η υπεύθυνη προσωπικού της εταιρείας, όπου αρχικά ο προβληματισμός αφορούσε στα στοιχεία των συναδέλφων που κατήγγειλαν αυτήν την κατάσταση, δήλωσε σε επικοινωνία με το Δ.Σ του σωματείου, ότι θα καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί, κάτι τα οποίο διαψεύστηκε λίγες μέρες μετά.

Έπειτα από καταγγελία στο ΣΕΠΕ (όπου είχαν καταφύγει οι εργαζόμενες-οι με τη στήριξη του σωματείου) σε συνδυασμό με την επιμονή του σωματείου μας επί του θέματος, η εταιρεία κατέβαλε τελικά τα δεδουλευμένα. Έκτοτε όμως, η “Diadilos Solutions” δεν έχει ξανακαταβάλλει μισθούς, ενώ στις διαμαρτυρίες συναδέλφου, από αυτούς που είχαν προβεί και στην αρχική καταγγελία, απάντησε εκδικητικά με την απόλυση του, θέλοντας να επιβάλλει ταυτόχρονα κλίμα τρομοκρατίας. Επιπλέον η εταιρεία τροποποίησε την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης του, κατά 4 ημέρες νωρίτερα, ώστε να μην καταβάλλει ούτε την προβλεπόμενη, λόγω συμπλήρωσης ενός έτους εργασίας, αποζημίωση, ενώ παράλληλα του οφείλει και δεδουλευμένα!

Ως σωματείο κάναμε σαφές στην εργοδοσία, ότι η στάση της αυτή δε θα μείνει αναπάντητη, ενώ έχει κατατεθεί ήδη καταγγελία προς το ΣΕΠΕ, για τα δεδουλευμένα και την προβλεπόμενη αποζημίωση του απολυμένου συναδέλφου, από κοινού με άλλους/ες συναδέλφους/-ισσες που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως κατασκευάζονται τα «μεγάλα έργα» στη χώρα, πως στήνεται το νέο «θαύμα» της ανάπτυξης στον κλάδο. Με κακοπληρωμένες/ους, απλήρωτες/ους μηχανικούς – τεχνικούς και επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, τόσο στους κατασκευαστικούς ομίλους – αναδόχους, όσο και στις μικρότερες που αποτελούν εταιρείες – υπεργολάβους αυτών.

Καλούμε τους/ις συναδέλφους/-ισσες να σταματήσουν να ανέχονται αυτήν την κατάσταση, τόσο στη  “Diadilos Solutions” όσο και στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, μαζικοποιούμε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, καταγγέλλουμε τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαιτούμε :

  • Να καταβληθεί η αποζημίωση στον απολυμένο συνάδελφο και το σύνολο των δεδουλευμένων του.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας και πληρωμή κάθε μήνα.
  • Ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (μισθό, ΔΠΥ).
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)
  • Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που να ορίζουν ρητά τις απολαβές, το ωράριο, το διάλειμμα τις ετήσιες άδειες.
  • Δώρα και επιδόματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις.