Η εργοδοσία της ΑΣΠΡΟΦΟΣ προχώρησε σε απολύσεων συναδέλφων με ελαστική σχέση εργασίας [μη ανανέωση συμβάσεων ΔΠΥ] χωρίς καμιά προειδοποίηση, συνολικά 4, ενώ έπεται συνέχεια καθώς και άλλες παρόμοιες συμβάσεις λήγουν τους προσεχείς μήνες. Συνολικά ήδη από 31.12.2019 έχουν δρομολογηθεί 5 απολύσεις.

Με περίτρανο τρόπο αποδεικνύεται ότι για την εργοδοσία οι εργαζόμενοι αποτελούν απλό …βάρος που πρέπει να το ξεφορτωθεί, είτε σε «χαλεπούς» είτε σε «υψηλής κερδοφορίας» καιρούς, με βάση την εταιρική οικονομική συγκυρία.

Η ΑΣΠΡΟΦΟΣ, μία από τις 56 θυγατρικές του Ομίλου ΕΛΠΕ, ενός Ομίλου με απανωτά ρεκόρ κερδοφορίας όλα τα τελευταία χρόνια, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί – λόγω «οικονομικής δυσπραγίας» – να αντέξει το …βάρος από τη χαμηλή μισθοδοσία των συναδέλφων με ΔΠΥ και με σαφή εντολή του Ομίλου προβαίνει σε πογκρόμ απολύσεων.

Τακτική «ξαφνικού θανάτου» για τους εργαζόμενους, σε έναν όμιλο υψηλής και συνεχούς κερδοφορίας. Αποδεικνύεται πως για το κεφάλαιο – και στα «πάνω» και στα «κάτω» των οικονομικών δεικτών – οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμο προσωπικό.

Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ, όπως δείχνει και με τους εργολαβικούς στη Μητρική Εταιρεία (οι σχετικές συμβάσεις τους ανανεώνονται πλέον με το μήνα, με ορατό τον κίνδυνο της απόλυσης), προσανατολίζεται σε εργασιακές σχέσεις τύπου γαλέρας.

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ και του Σωματείου τους για εργασιακή αξιοπρέπεια, καταγγέλλοντας Διοικήσεις ΕΛΠΕ και ΑΣΠΡΟΦΟΣ για τις προαναφερόμενες απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

• Καλούμε την εργοδοσία σε ανάκληση των απολύσεων, ΤΩΡΑ!!!
• Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών και της ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή απασχόληση, κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας.
• Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που να κατοχυρώνει ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.