Καταγγέλλουμε τον διοικητή του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΤΡΑ ο οποίος, ανέμενε μια ανθρώπινη στιγμή πένθους για να τολμήσει τελικά να κάνει πράξη τις απειλές του προς την ΕΝΙΘ, ασκώντας εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη απέναντι στην πρόεδρό της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, αλλά και προς την Διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος κ. Μ Αρβανίτη που δίνει αγώνα προάσπισης και αναβάθμισής του τμήματος απέναντι στον Διοικητή.

Η άσκηση εκδικητικής συνδικαλιστικής δίωξης αποτελεί ουσιαστικά ομολογία του Διοικητή απέναντι στις δημόσιες καταγγελίες της ΕΝΙΘ προς την 3η ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας. Καταγγείλαμε και επιμένουμε να καταγγέλλουμε τον εν λόγω Διοικητή ο οποίος, εν μέσω της πανδημίας, με τις αυθαίρετες ενέργειες και την αυταρχική συμπεριφορά του διαταράσσει τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου και αντιμετωπίζει με αντεργατικό, επιθετικό και απαξιωτικό τρόπο το προσωπικό του νοσοκομείου, δηλαδή τους “ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες”.

Το τελευταίο περιστατικό της υγειονομικής και διοικητικής του ανεπάρκειας και της εμπάθειας του, συνέβη την Κυριακή 17/5, όπου έκανε «αιφνιδιαστικό» έλεγχο για την παρουσία της προέδρου της ΕΝΙΘ σε εφημερία του νοσοκομείου, γνωρίζοντας ότι η πρόεδρος της ΕΝΙΘ είχε δηλώσει αδυναμία πραγματοποίησης της εφημερίας λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα της και είχε αντικατασταθεί από την Διευθύντρια του τμήματος.

Χωρίς λοιπόν να υφίσταται κανένα ζήτημα αδικαιολόγητης απουσίας από την εφημερία τόσο της Δ. Κατσίμπα όσο και της Μ Αρβανίτη, ο Διοικητής τους απευθύνει το πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τον μόνιμα αδικαιολόγητο και μόνιμα απόντα κ. Κούτρα για την κατασκευή ψευδούς, προσχηματικής και εκδικητικής δίωξης απέναντι στις δύο συναδέλφισσες. Επιπλέον η δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ συνιστά ξεκάθαρα πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη. Στοχοποιεί στο άτομό της τον αγώνα της ΕΝΙΘ για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΓΝΣ Θεσσαλονίκης Γεννηματάς, μη ορροδώντας ούτε προ της στοιχειώδους αξιοπρέπειας.

 Θα μας βρει απέναντί του! Συμπεριφορές αυταρχικές, τραμπούκικες και εκβιαστικές δεν θα περάσουν! Δεν θα επιτρέψουμε ιδιοτελείς σκοπιμότητες, απειλές και τρομοκρατία εις βάρος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ