Χαιρετίζουμε τη μαζική και μαχητική διαδήλωση χιλιάδων εργαζόμενων και νεολαίας που πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 9/07 και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στον χουντικής έμπνευσης νόμο-τερατούργημα που βάζει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση, με απαγορεύσεις, εξοντωτικές αποζημιώσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων. Σ’ ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών, χιλιάδες διαδηλωτές με ιδιαίτερη την παρουσία της νέας γενιάς, απάντησαν μαζικά και μαχητικά, πως δεν πρόκειται να προσκυνήσουν το νέο δόγμα επιβολής «νόμου και τάξης». Απάντησαν πως δεν θα ζητούν την έγκριση του συστήματος, του κράτους, της αστυνομίας, των κυβερνήσεων για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε με τον πιο σαφή τρόπο, τι επιχειρεί να φέρει με το νόμο για τις συγκεντρώσεις. Την ίδια στιγμή που μέσα στη Βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ και των ΔΕΛΤΑ, παρέδιδαν μαθήματα βίας και καταστολής, εξαπολύοντας βάρβαρη και με πρωτοφανή ωμότητα επίθεση με χημικά, κρότου λάμψης, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις στο σωρό. Εγκληματική και δολοφονική ήταν και η εν ψυχρώ καταδρομή των μηχανοκίνητων ταγμάτων εφόδου, των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίοι έπεφταν πάνω σε διαδηλωτές τραυματίζοντας τους. Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, έγιναν προσαγωγές από τις οποίες 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν βαρύτατες και αστήριχτες κατηγορίες, προκειμένου η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ να «δικαιολογήσουν» την βάρβαρη επιδρομή που εξαπέλυσαν κατά της διαδήλωσης.

Ο νόμος που ψήφισε και η βία απέναντι στην διαδήλωση δείχνει μόνο τον φόβο της μπροστά στην λαϊκή οργή που αναπόφευκτα θα ξεσπάει, ενάντια στην φτώχια, την ανεργία, την ελαστική και μαύρη εργασία, το χτύπημα των δημόσιων αγαθών, τον αυταρχισμό.

Παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή ο λαός και η νεολαία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν περνούν οι απαγορεύσεις και πως δεν ζητά την άδεια για να αγωνιστεί! Το δικαίωμα στη διαδήλωση δεν εκχωρείται και δεν καταργείται από καμία κυβέρνηση και κανένα νόμο. Κατοχυρώνεται στο δρόμο του αγώνα και περιφρουρείται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι αστήριχτες κατηγορίες και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες!

Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων!

Καλούμε όλους/όλες σε νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων Δευτέρα 13/7 9:30πμ