Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας Solar Base Ltd. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στο τομέα των μεταλλικών και άλλων κατασκευών για εκθέσεις, εγκαταστάσεις φωτοβολταικών κ.α. Στους χώρους της στεγάζεται μηχανουργείο, ξυλουργείο καθώς και χώρος γραφείων για σχεδιαστές και τη διοίκηση της εταιρείας. Στη Solar Base Ltd οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, ενώ πολλοί από αυτούς εργάζονται χωρίς συμβάσεις και ασφάλιση. Επιπλέον οι χώροι της είναι εντελώς ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για την υγεία των εργαζόμενων. Χώροι χωρίς εξαερισμό και μέσα πυροπροστασίας μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρες παγίδες για τους εργαζόμενους που για ένα κομμάτι ψωμί αναγκάζονται να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες.

Η Solar Base δεν είναι αποτελεί μια εξαίρεση. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε πραγματικά κάτεργα προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Οι δικαιολογίες με τις οποίες επιβάλλουν αυτές τις συνθήκες είναι πάντοτε οι ίδιες. «Η κρίση, οι αναδουλειές» και άλλα πολλά προβάλλονται από τους εργοδότες προκειμένου να περιορίζονται ακόμα και αυτά τα ελάχιστα με τα οποία αμείβονται πολλοί συνάδελφοι μας.

Όσο παραμένουμε αδρανείς και δεν κινητοποιούμαστε οι εργοδότες θα αξιοποιούν από τη μία τη δική μας αδράνεια και από την άλλη τους δρόμους που ανοίγουν οι πολιτικές κατεδάφισης κάθε εργατικού δικαιώματος των μνημονίων και της ΕΕ. Υπάρχει όμως κι άλλος δρόμος! Αυτός της κινητοποίησης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, μέσα από την οργάνωσή μας στο χώρο δουλειάς, τη συμμετοχή μας στο σωματείο.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών είναι ένα εργατικό σωματείο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων τεχνικών, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και τρόπου αμοιβής (μπλοκάκι, μισθωτοί, μαύρη εργασία κ.α.), φυλής και φύλου. Είναι ένα σωματείο με πλούσια εμπειρία σε αγώνες για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων, κατοχύρωσης αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας. Είναι ένα σωματείο που επιδιώκει να συντονίζεται με άλλα σωματεία προκειμένου να ανατραπεί η επίθεση που δεχόμαστε όχι μόνο από τα μεμονωμένα αφεντικά αλλά και από τις κυβερνήσεις τους & την ΕΕ, κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ.

Με αυτή την έννοια συνάδελφε/συναδέλφισσα σε καλούμε να καταγγείλεις στο σωματείο κάθε αυθαιρεσία εις βάρος σου. Με αγώνα αυτά που φαίνονται σήμερα αδύνατα, αύριο γίνονται δυνατά. Τα αφεντικά μας δεν είναι ανίκητα. Η δική μας οργάνωση και πάλη μπορεί να τα κάνει να φανούν όπως πραγματικά είναι. Άνθρωποί που δε ζουν από τη δική τους δουλειά, αλλά από τη δουλειά άλλων! Άνθρωποι που ζουν μες στον πλούτο, για να μοιραζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια. Άνθρωποι που μπροστά στην δική σου οργάνωση θα γίνουν έξαλλοι και θα ουρλιάζουν από πανικό!

Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει!

Σε κάθε εταιρεία οι εργαζόμενοι πρέπει να δράσουμε συλλογικά. Να καταγγείλουμε χωρίς καθυστέρηση στο σωματείο κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε απόπειρα μείωσης των μισθών.

Να διεκδικήσουμε:

· Κανονικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς καμία μείωση των αποδοχών! Να πληρώσει επιτέλους η εργοδοσία το κόστος για την ασφάλιση

· Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με κατοχύρωση και άμεση επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν.

· Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ριζική μείωση των εισφορών. Όχι στις αναδρομικές αυξήσεις.

· Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ.