Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τις απολύσεις στην «Όριο» – Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. η οποία πέραν των άλλων έχει αναλάβει και μέρος της κτηματογράφησης για λογαριασμό της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» μέσω συμμετοχής της σε σχήμα αναδόχων (Κοινοπραξία Σύγχρονο Κτηματολόγιο 16).

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 20 Ιουνίου ανακοινώθηκε σε 5 συναδέλφισσες η πρόθεση μονομερούς καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας τους από την εργοδοσία, επικαλούμενη καθυστερήσεις στις πληρωμές από πλευράς της της «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Μέχρι το μεσημέρι της ίδια μέρας η πρόθεση μετατράπηκε σε επίσημη ανακοίνωση, με την εργοδοσία να πιέζει ώστε να υπογραφούν το συντομότερο οι καταγγελίες των συμβάσεων. Μετά από διαμαρτυρία μέρους των συναδελφισσών, μελών του Σωματείου, η εργοδοσία πρότεινε να παραταθούν κατά ένα μήνα οι καταγγελίες των συμβάσεων, κάτι το οποίο αναίρεσε την επόμενη μέρα όταν επανήλθε ασκώντας εκ νέου έντονη πίεση, για άμεση υπογραφή των καταγγελιών των συμβάσεων. Στο αίτημα των συναδελφισσών για πίστωση χρόνου, η εργοδοσία επιστράτευσε την τρομοκρατία ώστε να ασκήσει εκ νέου πίεση.

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών γνωρίζουμε καλά τα εργασιακά «κάτεργα» που ίδρυσαν και διατηρούν μέχρι σήμερα το σύνολο των Μελετητικών Εταιρειών που ανέλαβαν και τρέχουν ακόμα έργα Κτηματολογίου. Οι «υψηλές» εκπτώσεις στους προϋπολογισμούς των έργων μεταφράζεται σε μείωση μισθών και στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των «αναδόχων». Οι Μελετητικές Έργων Κτηματολογίου εφάρμοσαν κάθε μορφής ελαστική εργασιακή σχέση και διαρκείς παραβιάσεις κάθε εργασιακού δικαιώματος. Οι απολύσεις που πραγματοποιούν κατά καιρούς, επικαλούμενοι τις καθυστερήσεις πληρωμών της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», μεταφράζονται σε εντατικοποίηση για τους συναδέλφους που μένουν πίσω, μέχρι να μπουν και αυτοί στο στόχαστρο των απολύσεων.

Καλούμε τους συναδέλφους Μηχανικούς – Τεχνικούς εργαζόμενους στην «ΟΡΙΟ» να μην ανεχθούν άλλο την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, να απευθυνθούν στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και να συνταχθούν στον αγώνα ενάντια στην επίθεση της που μετράει ήδη 9 απολύσεις για το 2022. Η εργοδοτική τρομοκρατία, η καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων, η επιχείρηση ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και των όρων εργασίας, οι απειλές, ο εκφοβισμός και οι εκδικητικές απολύσεις όποιας και όποιου αντιστέκεται δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Διεκδικούμε :

  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδελφισσών στην «ΟΡΙΟ» – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.), 5ήμερο -7ωρο -35ωρο,
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.