Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι smt1.jpg

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την κλήση της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), Ρέτζιου Αφροδίτης, για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων που αφορούν «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» του νόμου για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2020.

Μετά τις πειθαρχικές διώξεις εκπροσώπων υγειονομικών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, την εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευόμενη δίωξη – απόλυση του προέδρου του σωματείου του “Άγιος Σάββας” Καταραχιά Κώστα, την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της παθολογικής στο Ρέθυμνο, την κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, επιδόθηκε παρόμοια κλήση και στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ (Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) Δάφνη Κατσίμπα.

Το πρόσχημα στην περίπτωση της Δάφνης Κατσίμπα είναι η συμμετοχή της ΕΝΙΘ σε εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (ένα κάλεσμα που είχαν απευθύνει εκατοντάδες σωματεία, μαζικοί φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες σε όλη την χώρα θεωρώντας απαράδεκτες τις αστυνομικές απαγορεύσεις) αλλά η πραγματική αιτία είναι η αποκάλυψη των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών για την πανωλεθρία με το 2ο κύμα της επιδημίας στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Η κλήση της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ για την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας στις 24/9 στο Υπουργείο Υγείας για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ και η κλήση της προέδρου της ΕΝΙΘ για «διέγερση σε ανυπακοή» ύστερα από δηλώσεις σε πρωινή εκπομπή δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν κρατάει πια κανένα πρόσχημα. Ποια παρακώλυση συγκοινωνιών έγινε έξω από το Υπουργείο Υγείας παρουσία της αστυνομίας; Ποια απείθεια σε μία διαδήλωση που δεν δημιουργήθηκε καμία ένταση;

Η κυβέρνηση στοχοποιεί  το σύνολο  των νοσοκομειακών γιατρών που δίνουν καθημερινά την μάχη για την προάσπιση της ζωής και της υγείας του λαού, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, θυσιάζοντας ακόμα και την ζωή τους.

Καταρρίπτονται πανηγυρικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της Ν.Δ ότι δήθεν το νομοθετικό, τερατούργημα μνημείο κρατικής καταστολής έχει στόχο την προστασία «των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών», «την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων», κλπ.

Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κατά πως τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο. Άλλωστε με πρόσχημα τον περιορισμό της πανδημίας, η κυβέρνηση εμπλουτίζει το νομικό –κατασταλτικό οπλοστάσιο του αστικού κράτους με μέτρα περιορισμού των συναθροίσεων. Η άρχουσα τάξη, με το βλέμμα στην επερχόμενη άνοδο του λαϊκού κινήματος λόγω των συνεπειών της κρίσης, επιδιώκει να εμπεδωθεί ως «νέα κανονικότητα» στη λαϊκή συνείδηση ο «παράνομος» χαρακτήρας των συναθροίσεων ώστε να θεωρείται πλέον απαραίτητη η χορήγηση «κρατικής άδειας» για την πραγματοποίηση λαϊκών συγκεντρώσεων.

Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα και οι δακρύβρεχτες συμπάθειες, γρήγορα μετατράπηκαν σε απροκάλυπτη επίρριψη των ευθυνών στους γιατρούς για τους νεκρούς στην πανδημία. Η κυβέρνηση προχωράει ακόμα παραπάνω, και εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας που θα βρει το ΕΣΥ το ίδιο ανοχύρωτο και τον λαό το ίδιο απροστάτευτο, επιδίδεται σε επιχείρηση τρομοκράτησης απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, νοιάζεται μόνο να τους φιμώσει με οποιοδήποτε τρόπο εντείνοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Την ίδια ώρα η κοινωνία στενάζει από την ασφυξία που έχουν επιβάλλει τα τυφλά οριζόντια αδιέξοδα και αναποτελεσματικά περιοριστικά μέτρα, από την συνεχιζόμενη οικονομική καταστροφή που παθαίνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα λαϊκά στρώματα, αλλά και από την απύθμενη εξοργιστική κυβερνητική υποκρισία που χρησιμοποιεί την επιδημία ως «α λα καρτ» εργαλείο για να εντείνει την εκμετάλλευση του κόσμου της δουλειάς, την καταστροφή αυταπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών και  εκτοξεύοντας την κερδοφορία των ομίλων.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε αμέτοχοι το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος μας.

Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν!

Να ανακληθούν οι αστυνομικές και πειθαρχικές διώξεις
Να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών
Πιο μαζικά και πιο δυναμικά στο πλευρό των υγειονομικών και στις διεκδικήσεις τους.

Στις 16 Φλεβάρη που έχουν προκηρύξει απεργία τα σωματεία των υγειονομικών θα βρεθούμε δίπλα τους ενάντια στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης.