Καμιά ποινικοποίηση του αγώνα των αγωνιζόμενων φαντάρων

Ο κατασταλτικός μηχανισμός του ελληνικού στρατού κινητοποιήθηκε εναντίον του «εσωτερικού εχθρού», του αγωνιστή φαντάρου που συμμετείχε στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Η υπηρεσία ηλεκτρονική χαφιέδων του ΓΕΣ έκανε την αρχή ώστε να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του, για να ακολουθήσουν οι άτυπες αλλά ουσιαστικές ανακριτικές διαδικασίες της διοίκησης της μονάδας που υπηρετεί.

Οι μεθοδεύσεις αυτές που υλοποιήθηκαν στο ευρύτερο αυταρχικό πλαίσιο που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του αντιδραστικού πολεμοκάπηλου πνεύματος που επικρατεί στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ολοκληρώθηκαν όταν επέβαλαν ποινή φυλάκισης στον συνάδελφο στρατιώτη Γιώργο Ανανιάδη, παραβιάζοντας τα συνταγματικά μας δικαιώματα, στέλνοντας ένα ακραίο τρομοκρατικό μήνυμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψήφισε την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος ουσιαστικά ποινικοποιεί τη συμμετοχή στην εργατική Πρωτομαγιά, συνολικά στους αγώνες του κόσμου της εργασίας.

Μάλιστα επί ημερών της έχει τιμωρηθεί φαντάρος που συμμετείχε σε Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, πρόσφατα σε Αντιπολεμική Κινητοποίηση και τώρα στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Το μήνυμα είναι σαφές: ο ελληνικός στρατός θέλει τους φαντάρους μόνο ως πραιτοριανούς για να επιβάλλουν τα δόγματα πολέμου & καταστολής, εντός και εκτός συνόρων, αναλώσιμους στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ και πετρελαϊκά κοιτάσματα, συμμέτοχους-συνένοχους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Ο φαντάρος Γιώργος Ανανιάδης τιμωρείται γιατί τους αμφισβήτησε, γιατί εκφράζει ευρύτερες αγωνίες των συναδέλφων. Φορώντας την στολή του Ελληνικού Στρατού -όπως είχε κάθε δικαίωμα- και ασκώντας τα συνταγματικά του δικαιώματα, ο στρατιώτης εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τα ταξικά του αδέλφια, δηλώνοντας ότι οι φαντάροι είναι παιδιά του εργαζόμενου λαού.

Με την αξιοπρεπή και υπερήφανη στάση του έστειλε ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετέχουν στους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων και η παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις καταστρέφουν λαούς και προκαλούν ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας και προσφυγιάς: Βαλκάνια, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λίβανος, Λιβύη, Συρία πρόσφατα!

Έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της πολεμικής βιομηχανίας, των εφοπλιστών και εργολάβων, των πετρελαϊκών εταιρειών. Για τα συμφέροντά τους απαιτούν να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φαντάρο Γ. Ανανιάδη και σε κάθε στρατευμένο παιδί του λαού που αγωνίζεται.
Απαιτούμε την ακύρωση της ποινής του.
Καμιά ποινικοποίηση του αγώνα των αγωνιζόμενων φαντάρων