Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει το Υπουργείο Ενέργειας και συνολικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την ιδιωτικοποίηση – το Δεκέμβρη του 2018 – του Εθνικού Δικτύου μεταφοράς Φυσικού Αερίου της χώρας [το 66% του ΔΕΣΦΑ πέρασε στη σύμπραξη Snam].

Παράλληλα αντιτίθεται / καταγγέλλει τον ήδη δρομολογημένο – μέσω Νομοσχεδίου που κατατίθεται στις 28 Φλεβάρη 2019 – περαιτέρω διαχωρισμό της ΔΕΠΑ, ώστε να διευκολυνθεί το ξεπούλημά της.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμπαραστέκεται στο δίκαιο και αναγκαίο αγώνα των εργαζομένων σε ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, και στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζόμενων στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ) που έχει κηρύξει απεργία για την Παρασκευή 1 Μάρτη. Επίσης η ΠΟΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στην Ενέργεια) έχει κηρύξει απεργία για την Πέμπτη 28 Φλεβάρη, μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που θα οδηγήσει στην απώλεια του κοινωφελούς χαρακτήρα των δικτύων. Επίσης παλεύουν ενάντια στις δρομολογούμενες απολύσεις, για την κατάργηση της εργολαβοποίησης και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου καθώς και των δελτίων παροχής υπηρεσιών.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στην εκποίηση βασικών υποδομών, ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας, για να πιαστούν τα «αιματηρά» πλεονάσματα των Μνημονίων και της θλιβερής Επιτροπείας Ε.Ε. και ΔΝΤ.  Είναι ένας αγώνας ενάντια στην  «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» που προωθεί το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καμιά αναμονή – καμιά υποταγή!!! Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων εκποίησης της ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας, για να περάσουν οι υποδομές Ενέργειας στο λαό με κοινωνικό – εργατικό έλεγχο.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους σε ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, κάτω η χυδαία «εργολαβοποίηση» – κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ΤΩΡΑ!!!

Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων που δουλεύουν σε εργολάβο. Κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ! Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Φτηνό Φυσικό Αέριο για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενάντια στις ορέξεις διεθνών και ντόπιων funds που εποφθαλμιούν και ήδη «βάζουν χέρι» σε κρίσιμες – στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ. No pasaran!!!