Το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία Public από τις 12/10/2019 έχει ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όμως η εταιρεία Public-Media Markt επιμένει να διατηρεί την ίδια αδιάλλακτη θέση που κρατάει εδώ και χρόνια απέναντι στους/τις εργαζόμενους/ες. Επιμένει να αρνείται την χορήγηση οποιασδήποτε μισθολογικής αύξησης και οποιουδήποτε επιδόματος (παιδιών/γάμου/ταμείου). Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι δημοσίως ίδια ανακοινώνει σημαντική κερδοφορία.

Το 2015, σε συνάντηση με το Κλαδικό Σωματείο το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής αρνήθηκε να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πρόσχημα τότε τις οικονομικές δυσκολίες και το μνημόνιο.

Από το 2012 όμως έχει αναπτυχθεί με πολλές δεκάδες καταστήματα ενώ πρόσφατα εξαγόρασε την εταιρία Media-Markt. Ταυτόχρονα προχώρησε στην πράξη σε κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας επιβάλλοντας την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στην εταιρεία, καθιστώντας τους έτσι τους χαμηλότερους στην αγορά και τις συνθήκες εργασίας από τις πιο ελαστικές.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πρωτοστατήσει στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και στην επιβολή κάθε μνημονιακού μέτρου που στερεί από τους εργαζόμενους/ες δικαιώματα και μισθούς στοιχειώδους αξιοπρέπειας.

Επενδύει τεράστια ποσά σε «δωρεές» σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να φιλοτεχνήσει την δημόσια εικόνα της.

Η υπόθεση του Σωματείου Εργαζομένων στα Public είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος καθώς αυτή η εταιρεία κολοσσός προωθεί, υλοποιεί και θεμελιώνει το μοντέλο εκμετάλλευσης του νέου και της νέας εργαζόμενης στην Ελλάδα.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την θερμή στήριξη του στις πρωτοβουλίες και στη δράση του σωματείου Εργαζομένων στα Public.

Να υπογραφεί τώρα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Εταιρία Public – Media Markt !