Τις τελευταίες μέρες, εν όψει και της 47ης Επετείου του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε κρεσέντο καταστολής. Οι δεκάδες συλλήψεις και η απαράδεκτη καταπάτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και του Ιστορικού χώρου του Κάτω Πολυτεχνείου την Παρασκευή 13/11, ήρθε να συμπληρωθεί με την σύλληψη 5 αγωνιστών στην Θεσσαλονίκη. Αγωνιστές και μέλη φοιτητικών συλλόγων οδηγούνται στο κρατητήριο με το αδίκημα πως τόλμησαν να μοιράσουν κείμενα!

Κατηγορούν το λαό για διέγερση σε ανυπακοή κατά των υγειονομικών μέτρων τη στιγμή που ο λαός διεκδικεί ενίσχυση του ΕΣΥ και λήψη μέτρων για την υγεία και την προστασία του. Με πρόσχημα την πανδημία απαγορεύουν την πολιτική και συνδικαλιστική δράση, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να αμφισβητήσει τις εγκληματικές πολιτικές τους. Τη στιγμή που ο λαός στοιβάζεται στα νοσοκομεία, τα ΜΜΜ, τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία, συκοφαντούν το λαό και τους αγώνες του για δημόσια δωρεάν υγεία και αξιοπρεπή ζωή. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να καταστείλει οποιαδήποτε ενέργεια κάνει η νεολαία για να υπερασπιστεί την προοπτική και τα δικαιώματά της! Από τον Μητσοτάκη μέχρι το Χρυσοχοΐδη, η πολιτική ηγεσία με σειρά δηλώσεων προσπαθούν να τρομοκρατήσουν λαό και νεολαία. Η καταστροφική πολιτική που έχουν υιοθετήσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας καλύπτεται πίσω από τις ασπίδες και τη βία της ΕΛΑΣ. 

Η σύλληψη 5 αγωνιστών, φανερώνει ότι εχθρός τους είναι το φοιτητικό και το εργατικό λαϊκό κίνημα που πρέπει πάση θυσία να φιμώσουν για να προχωρήσουν στην κλιμάκωση της επίθεσης για λογαριασμό ΕΕ – κεφαλαίου. Πόσο τυχαία έρχονται οι δηλώσεις για πανεπιστημιακή αστυνομία, face control, λίγο πριν την κατάθεση νομοσχεδίων που θα διαλύσουν σύσσωμη την εκπαίδευση; Σπέρνουν ένα κλίμα τρομοκρατίας εν όψει της πορείας του Πολυτεχνείου, σε μια περίοδο που είναι κρίσιμο να συνδεθούν οι αγώνες του τότε με το σήμερα. Προχωρούν σε χουντικές απαγορεύσεις της πολιτικής δράσης άνευ προηγουμένου, καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα με πρόσχημα την πανδημία. Η ανάδειξη και ενίσχυση των αιτημάτων «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» & «EΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», είναι καθοριστική για τις μάχες που πρέπει και θα δώσει η γενιά μας! Το φετινό Πολυτεχνείο θα διεξαχθεί κανονικά και με όλα τα μέτρα προστασίας για να φωνάξει ο λαός και η νεολαία τα αιτήματα του για υγεία, εργασία και προοπτική. Ο λαός δεν θα επιτρέψει να γυρίσει σε μαύρες σελίδες συνδικαλιστικών απαγορεύσεων και πολιτικής φίμωσης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ