Η ξεπουλημένη στην εργοδοσία συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, που θέλει να ξεμπερδεύει με την εκατοντάχρονη ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας, ιστορία ταξικών αγώνων και θυσιών χιλιάδων εργατών, στο πρόσφατο Συνέδριο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στη σήψη και τον εκφυλισμό προκειμένου να ελέγξει και να καταστείλει τη δυνατότητα ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες τις τελευταίες μέρες δίνουν μεγάλη μάχη ενάντια στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ενάντια στην προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας των εργατοπατέρων να διατηρήσει τον έλεγχο της ΓΣΕΕ με αντιπροσώπους μαϊμούδες, εργοδότες και νόθους, με επιστράτευση πληρωμένων ένοπλων μπράβων. Εκλέγουν αντιπροσώπους από Σωματεία ανύπαρκτα, κάνουν «εκλογές» χωρίς κανένα έλεγχο (άλλωστε και στον κλάδο μας τέτοιος είναι ο ΣΤΥΕ και η ΟΣΕΤΕΕ, που στέκονται εμπόδιο στη διαπραγμάτευση ΣΣΕ), «διορίζουν» μέλη διοίκησης εργατικών κέντρων «συνδικαλιστές» που έχουν ο καθένας 2 και 3 επιχειρήσεις. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Καραγεωργόπουλος που είναι πρόεδρος εταιρείας ενοικίασης εργαζομένων.

Δεν μιλάμε για εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Μιλάμε για εργοδότες! Με αυτούς τους αντιπροσώπους θέλουν να κάνουν συνέδριο και να τους εκλέξουν στην διοίκηση της ΓΣΕΕ να εκπροσωπούν εργαζόμενους.

Δεν το κάνουν μόνο για τα εργατοπατερικά προνόμια. Το κάνουν για να μπορεί η ΓΣΕΕ να συνεχίσει να παίζει τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια:

  • Να υπογράφει συμβάσεις ξεφτίλας, θυσιάζοντας τις ανάγκες μας.
  • Να μην κάνει τίποτα για τα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε από κυβερνήσεις -εργοδοσία
  • Να βοηθάει την κυβέρνηση να χτυπήσει το δικαίωμα της απεργίας και γενικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα
  • Να κάνει «απεργία» μαζί με τον ΣΕΒ(!!!) απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει νέες φοροαπαλλαγές και κρατική ενίσχυση σε βιομήχανους, τραπεζίτες, κατασκευαστές, εφοπλιστές.

Τις επόμενες μέρες θα κλιμακωθεί η προσπάθειά τους να κάνουν με βία και καταστολή «εν κρυπτώ» ένα νόθο συνέδριο σε νέο τουριστικό θέρετρο στη Ρόδο. Ένα συνέδριο που θα διαιωνίσει την σαπίλα. Θα επιστρατεύσουν για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ, την αστυνομία και όλες τις δυνάμεις που έχουν συμφέρον από κάτι τέτοιο.

Δεν διστάζουν να καταργήσουν ακόμη και τη στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπρόσωπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου προκειμένου να κρατήσουν αναλλοίωτους τους συσχετισμούς.

Τώρα είναι η ώρα το σύνθημα «συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» να μπει στην προμετωπίδα του αγώνα. Είναι ώρα δράσης για κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συνταχθεί στη μάχη ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. να τινάξουν απ’ το σβέρκο της εργατικής τάξης όχι μονό αυτήν την συνδικαλιστική μαφία αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού κινήματος, να χτυπηθεί στη ρίζα του ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Παλεύουμε για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται, μετρώντας βήματα και διεκδικήσεις για την αναπλήρωση των απωλειών, που ανοίγουν το δρόμο για το ανέβασμα της ταξικής πάλης, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των κατασκευαστών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.